tiistai 2. huhtikuuta 2013

Kotona ollaan!

Pääsiäinen on nyt vietetty ja oon vihdoin kotiutunut takaisin Turkuun. Pääsiäinen jatkui samoilla syömismeiningeillä kuin jo aiemmissa postauksissa on tullut mainittua. Lauantaina kävimme isän ja siskojen kanssa syömässä Hämeenlinnassa Gastoropub Alexissa, joka oli kyllä ihan positiivinen yllätys ruokien puolesta! Halloumi-broileri oli maukas ja annos runsas, joten sinne siis ruokailemaan kaikki Hämeenlinnasta hyvää ruokapaikkaa etsivät.
Ulkoilemassa Valajärvellä

Lauantai-ilta oli myös ihan huippu! Lähdimme Lammille siskojen ja miehen kanssa morjenstamaan kavereita, ja kuuntelemaan kavereiden bändiä. Meidän Levin jengi oli melkein kasassa (kahta kyllä kaivattiin suuresti) ja oli ihana nähdä pitkästä aikaa. Sunnuntaina tosin päätä vähän jomotti. Varmaan tanssittiin liikaa, tai sitten se oli se savukone? ;)

Sunnuntaina suunnattiin sitten miehen veljelle ja hänen tulevalle vaimolleen yökylään. Olin luvannut auttaa hieman leipomuksissa, koska meitä oli tulossa kyläilemään niin iso porukka. Tein suolaiseksi piirakaksi Pirkka-lehdestä poimitun pesto-tomaattipiirakan ja makeaksi viemiseksi minttusuklaa-mokkapaloja. Mokkapalat tein ihan samalla ohjeella kuin aiemminkin, mutta lisäsin pohjaan yhden levyn Maraboun minttukrokanttia. Yökylässä oli tosi mukavaa, vähän lisää syömistä ja sen jälkeen rentouttavaa saunomista ja illanviettoa.

Minttusuklaa-mokkapalat
Maanantaina suunnattiin vielä äidille kyläilemään ja tänään aamulla päädyttiin sitten vihdoin Turkuun. Oikeastaan olisin voinut hyvin jatkaa vielä vähän pääsiäislomailuja, sillä tämä arki iskee taas vähän liian kovaa kasvoihin. Huomenna on nimittäin tiedossa viisaudenhampaan poisto, eli keitto- ja jäätelölinjalla mennään luultavasti loppuviikko, namnam.

Pesto-Tomaattipiirakka

Pohja:
100g voita
3/4dl perunasosejauhetta
3dl vehnäjauhoja
3rkl vettä

Täyte:
1purkki kirsikkatomaatteja
2 mozzarellapalloa
3rkl pestoa
2dl ruokakermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
1dl tuoretta basilikaa

Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään hienoksi muruksi. Lisää taikinaan vesi ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuokaan pohjalle ja reunoille ja laita sitten jääkaappiin odottamaan n.10 minuutiksi ennen esipaistamista (näin taikina pysyy paiston aikana paremmin reunoilla). Pilko tomaatit ja mozzarella ohueksi viipaleeksi. Voit myös halutessasi hienontaa basilikan. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmunat ja pesto. Paista jääkaapissa ollutta pohjaa uunissa 200 asteessa n.8 minuuttia. Lado sitten esipaistetun pohjan päälle tomaatteja, basilikaa ja mozzarellaa vuorotellen. Ripottele piiraan päälle hieman mustapippuria ja kaada sitten kananmuna-kermaseos piiraan päälle. Paista vielä 200 asteisessa uunissa n.20 min ja anna jäähtyä haaleaksi. Koristele piirakka vielä halutessasi tuoreella basilikalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti