perjantai 5. huhtikuuta 2013

PitsaPerjantai!


Perjantai jee! Kiva että alkaa viikonloppu, vaikkei tämä lyhyt viikkokaan ollut mikään hirveen raskas, yksi tentti, yksi viisaudenhampaan poisto ja sitten siitä toipumista. No joo, kyllä mä oon oikeasti puuhaillut kouluhommiakin sohvan pohjalla, ja tänään tein kunnon kevätsiivouksen. Mutta huomenna mun ihana ystävä tulee poikaystävänsä kanssa tänne meille, se on kivaa se! Niin ja hammaskolokin alkaa toipua (sekin on aika kivaa), joten tänään tehtiin miehen kanssa pitsaa. Mahtavaa saada jotain kiinteää ruokaa suuhun. Toinen pitsoista oli pesto-kanapitsa (lähinnä mulle) ja toinen perinteinen jauhelihapitsa (lähinnä miehelle).

Mukavaa viikonloppua!

Pesto-kanapitsa

Pohja:
2 dl vettä
20 g hiivaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
3dl tomaattimurskaa
2valkosipulin kynttä
mustapippuria
yrttejä (tuoretta basilikaa, timja
loraus oliiviöljyä

Täyte:
300g kanasuikaleita tai kanafileitä (maustamattomia)
 1dl pestoa
pala fetaa
1-2 mozzarellapalloa
Päälle tuoretta basilikaa

Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta taikinaksi. Kohota taikina vähintään kaksinkertaiseksi. Valmista sitten tomaattikastike kattilassa. Laita tomaattimurska, pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet sekä mausteet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen n. 10 min.
Laitan itse aina pellit uuniin kuumenemaan pitsan "täyttämisen" ajaksi, kun pellit ovat kuumat pitsoja siihen siirrettäessä tulee pohjasta tulee ihanan rapea. Kaulitse taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle ja levitä sitten pinnalle tomaattikastike sekä täytteet. Pestoa ripottelin lusikalla ympäri pitsaa. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 min ja ripottele paistetun pitsan päälle tuoretta basilikaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti