perjantai 29. maaliskuuta 2013

Syöminen sen kun jatkuu

...samoin kuin pääsiäisen vietto kotiseuduilla. Maha on niin täysi että kohta se varmaan repeää! Pakko suunnata huomena siskon kanssa aamusta laduille, josko se vähän helpottaisi tähän ähkyyn.


Ihana pieni pääsiäisloma on kyllä ollut ihan paikallaan. Tänään oli tosi upea sää, kuten melkein koko viikon on ollut muutenkin, joten aamulla suuntasimme järvelle vähän valokuvailemaan ja ulkoilemaan siskojen kanssa. Valokuvia tulee otettua aika harvoin, mutta välillä tuollaiset kuvaussessiot on ihan hauskoja! Varsinkin kun sisko on ihan taitava napsimaan kuvia :)

Ulkoilun jälkeen suuntasimme mummin pääsiäislounaalle. Tarjolla oli katkarapu-avokado-alkupalat sekä pääruoaksi karitsan fileitä, valkosipuliperunoita, hunajaporkkanoita sekä tonnikalapateeta. Pateeta mummi oli tehnyt kokeiluksi pikkusiskon tulevia lakkiaisia ajatellen, ja maisteltuamme totesimme sen olevan tosi herkullista. Patee siis päätyy mitä todennäköisimmin siskon lakkiaistarjoiluihin. Jälkiruoaksi mummi ja ukki tarjoilivat vielä perinteisen pashan, joka oli koristeltu niillä aidoilla ja oikeilla pääsiäiskarkeilla, eli Pupuneidin rakeilla! Karitsa oli täydellisen mureaa ja mehukasta, ja kaikki muukin tarjottava suussa sulavaa! Alkuruokaan ohje oli juuri ilmestyneestä Pirkka-lehden ruokaosiosta. Siihen tuli katkarapuja, avokadoja, punasipulia, vähän majoneesia ja ranskan kermaa, sitruunapippuria sekä tilliä.

Alkuruoka salaattipedillä

Tonnikalapatee


Illalla syöminen jatkui, kun tätini tarjosi lähisuvulle iltapalaa. Tarjolla oli herkullista sienirullaa sekä fetapiirakkaa, ja raikasta salaattia. Saman tyyppistä fetapiirakkaa täytyy kyllä kokeilla pian itsekin. Harmi, ettei näistä illan herkuista tullut napattua yhtään kuvaa. Tädillä oli iltapalalla tosiaan lähimmät sukulaisemme isän puolelta. Ilta meni perinteisen kaavan mukaan: keskusteltiin kovaan ääneen ja paljon ja kaikilla oli mielipide joka asiaan, tiesi asiasta tuon taivaallista tai ei! :D Meidän suku on kyllä täynnä ihan varteenotettavia hahmoja Putouksen sketsihahmo-kilpailuun, mutta ainakin meillä on yhteen kokoontuessamme aina aika hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti