keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Vapaapäivän spagetti carbonara

Vapaapäivän hulluttelujen ja jumpan jälkeen mulla oli ihan karmiva nälkä. Tempaisin ensihätään vain muutaman voileivän napaan, ja hetken Maku.fi sivustoa selailtuani suuntasimme miehen kanssa kauppaan hakemaan ruokatarvikkeita. Niin ja tarttui sieltä mukaan myös molemmille kevään uutuusjädet. Täytyy kyllä sanoa että Kismet-jätski oli mulle pettymys, maku oli kuin missä tahansa suklaajäätelössä. Mulla oli ehkä kovat odotukset siksi, että aina Spice Ice:lta pyörremyrskyjä ostaessani otan lisukkeeksi kismettiä ja maku on herkullinen. No ihan ok tuo uutuus oli, mutta ei mikään makuelämys.

Tänään oli kokeilupäivä myös muissa jutuissa kuin noissa kevään uutuusjätskeissä. Kävin nimittäin Elixian Fast Fit and Fabulous jumpassa ekaa kertaa. Olen nyt tämän viikon ollut kokeilemassa Elixian tarjontaa ja tämän aamun jumppa oli kyllä mun mieleen. Ohjaaja oli hyvä, musiikit hauskoja ja jumppa itsessään vaihtelevaa ja tehokasta. Käykää tekin kokeilemassa jos mahdollisuus siihen tulee.

Niin ja sitten kävin tosiaan Hulluilla Päivillä. En ruvennut itse kyllä varsinaisesti hulluttelemaan, sillä mukaan tarttui vain legginssit ja treenikassi, yhteensä 11€. Väenpaljous alkoi ahdistaa puolessa tunnissa, ja hetken alakertaan meneviä rullaportaita tuijoteltuani päädyin siihen lopputulokseen että herkkuun aion suunnata joku toinen päivä, silloin kun mulla ei ole kannettavana treenivaatteita, ostoksia ja pikkulaukkua. Herkusta täytyy käydä hakemassa perinteisesti euron mausteita ja mahdollisesti joitakin hyviä tarjousjuttuja.

Mutta siis takaisin siihen ruokaan, päädyttiin tekemään tänään spagetti carbonaraa. Hyvää oli ja nälkä oli jättimäisen annokseni jälkeen tipotiessään.

 Spagetti Carbonara (3-4:lle)

350g spagettia (täysjyvä)
140g pekonia
2 kananmunaa
1dl ruokakermaa
50g parmesaanijuustoa
3/4tl suolaa
1/2tl mustapippuria

Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan. Silppua pekonit ja kaada ne kylmälle paistinpannulle. Paista ne sitten rapeiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon ruokakerma, raastettu parmesaanijuusto, mustapippuri ja suola. Vatkaa seos kuplivaksi. Valuta kypsä spagetti siivilässä ja kaada sitten takaisin kattilaan. Lisää spagetin joukkoon rapeat pekonit ja kaada munaseos joukkoon vähän kerrallaan samalla sekoitellen. Tarjoile spagetti parmesaanijuustoraasteen sekä tuoreen basilikan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti