tiistai 23. huhtikuuta 2013

Rahkavohvelit ja kalkkunasalaatti

Eilen vietin periaatteessa vapaa päivää. Periaatteessa siksi, että ilta 18-22 käytettiin tehokkaasti opiskelukavereiden kanssa tutustuen filosofian ihmeelliseen maailmaan. Alku päivä sujui siivoillessa ja ruokaa laitellessa, joten oli ehkä ihan hyväkin että ilta tuli käytettyä tehokkaasti hyödyksi. Tein meille opiskeluevääksi kasan rahkavohveleita, joiden kanssa tarjoilin mustikoita ja vadelmia. Pitihän sitä syödä kunnolla ennen kuin alkoi miettimään filosofian kiemuroita, ilman noita herkkuja opiskelu ei todennäiköisesti olisi nimittäin sujunut läheskään niin mallikkaasti kuin se sujui ;)

Siis oikeasti, kuka opiskelee filosofiaa? Meillä kuuluu pakollisiin opintoihin yhteiskuntatieteellisessä yksi kurssi tieteen filosofiaa, josta tentti olisi torstaina. Voisi tietysti edesauttaa jos olisi istunut edes muutamalla luennolla kuuntelemassa mistä puhutaan, mutta keskustelu siitä onko tämä tuoli oikeasti täällä huoneessa kun kukaan ei ole näkemässä, menee multa pikkusen yli hilseen. Tarvitseeko tuollaista edes pohtia? Tai onko mustilla variksilla ja valkoisilla kengillä jotain yhteyttä? Miksi olisi??:D Eilen me tyttöjen kesken tehtiin sellainen näppärä juttu, että etsittiin vain vastaukset ennalta annettuihin 30 kysymykseen, joista sitten 6 kysytään tentissä. Nyt sitten vaan pari päivää tiukkaa "hauki on kala"-opettelua ja sormet ristissä tenttiin toivomaan jotain sääliykköstä.

Mutta tosiaan päivällä syötiin miehen kanssa kalkkunasalaattia, johon laitoin paistettuja kalkkunafileitä (maustoin valkosipulilla, yrttipippurilla ja suolalla), erilaisia salaatteja, basilikaa, hunajamelonia, omenaa, mozzarellaa ja kurkkua. Illan rahkavohveleiden ohje meni jotenkin näin:

Rahkavohvelit (n.15kpl paksuja vohveleita)
5 munaa
500g maitorahkaa
2rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1dl maitoa (tai vähän reilu, taikina saa kuitenkin olla aika jämäkkää)
0,5dl sulaa voita

Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki kulhossa ja sekoita joukkoon maitorahka. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää sitten rahka-munaseoksen joukkoon. Lisää viimeiseksi maito ja sulatettu voi ja paista voidellulla vohveliraudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti