tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sienipastejoita ja omppupiirakkaa

Huhhuh mikä viikko! Ihan oikeaa koulua vaihteeksi. Mulla on meneillään englannin intensiivikurssi koko viikon ja pää onkin nyt aika jumissa, kun pitää kaikki ajatella vaihteeksi englanniksi. Tosi hyvää tekee kyllä, ja on oikeasti tosi kiva päästä käyttämään kielpä pitkästä aikaa. Mutta että pitää oikein herätä tunneille (joilla on oikeasti pakko olla läsnä!), ja että koulupäivä kestää pidempään kuin 2 tuntia. ;)

Viikonloppuna tarjoilin päiväkahvien kaverina isälle ja hänen naisystävälleen sienipasteijoita sekä omppupiirakkaa. Tarkoituksena oli tehdä amerikkalainen omenapiirakka, mutta ainoan pyöreän vuoan ollessa miehen työpaikalla, piti alkaa soveltamaan. Omenapiirakka oli hyvin pitkälti samanlainen kuin tämä vanha tuttu, mutta ranskankerman puuttuessa laitoin täytteeseen turkkilaista jugurttia. Saatoin soveltaa vähän muissakin aineissa, mutta niitä en nyt enää muista. Suolaiseksi tarjottavaksi tein metsäsienipasteijoita.


Käytiin lauantaina muuten syömässä Turun keskustassa uudessa Di Trevi ravintolassa. Ruoka oli ihan super hyvää, sisustus ihana ja muutenkin tosi tunnelmallinen paikka. Kaiken lisäksi myös palvelu oli ihanan ystävällistä ja rentoa, joten suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan kyseistä ravintolaa.

Metsäsienipasteijat (n.20kpl)

Lehtitaikinalevyjä
n.4dl metsäsieniä (hienonnettuja)
2rkl pehmeää voita
1 hienonnettu sipuli
1 valkosipulin kynsi (murskattu)
1 keitetty kananmuna
mustapippuria
suolaa
Voiteluun: 1 kananmuna

Valuta sienet ja hienonna ne hienoksi murskaksi. Sekoita aineikset kulhossa ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Leikkaa sulat lehtitaikinalevyt puoliksi (neliöiksi). Kaulitse sitten neliöt hieman suuremmiksi neliöiksi ja leikkaa sitten kulmittain puoliksi eli kolmioiksi. Levitä täytettä toiselle kolmion puolikkaalle n.ruokalusikallinen ja taita toinen puoli päälle. Painele reunat haarukalla kiinni ja voitele sitten kananmunalla. Paista pasteijoita n.15min 200 asteessa, kunnes ne ovat saaneet väriä pintaan.

Herkkuja lauantai-illalta DiTrevistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti