tiistai 26. helmikuuta 2013

Viikonlopun suklaatartaletit

Viikonloppua vietimme miehen kanssa molempien kotiseuduilla sukuloiden. Miehellä oli muutama salibandypeli ja lauantai iltana oli kavereiden 30v juhlat. Oli tosi mukava ja rento viikonloppu ja kivat kolmekymppiskemut lauantai-iltana. Kotiseudun kavereita ja sukulaisia näkee nykyään kuitenkin valitettavan harvoin. Ai joo, ja noilla kolmekymppisillä tarjoiltiin niin herkullisia jälkkäreitä että niitä täytyy kyllä tehdä pian itsekin, nimittäin suklaamarenkeja joiden päällä oli kermavaahtoa ja marjoja. Oli niin herkkua ja niin makeaa myös että yksi annos oli aivan riittävä jälkkäri.

Perjantai-iltana leivottiin siskojen kanssa tartaletteja. Sain viime vuonna synttärilahjaksi tartalettivuokia ja niiden käyttö on jäänyt harmittavan vähäiseksi. Kaivoin ne kuitenkin viime viikolla esiin kun teki mieli jotain makeaa, ja silloin syntyi pikkuisia mustikkapiirakoita (suuntaa-antava ohje niihinkin on tuloillaan). Nämä suklaatartaletit on super makeita, jopa mun makuun joka tykkään kyllä makeista leivonnaisista.

Pikkusisko teki pohjan aivan näppituntumalla, ja kun ohjetta kyselin näin jälkeenpäin, oli vastaus "en todellakaan muista mitä siihen laitoin, tai ainakaan kuinka paljon". Joten, laitan tähän nyt tarkan täytteen ohjeen ja hyvin hyvin epämääräisen pohjan ohjeen :D

Suklaatartaletit (6kpl)

Pohja:
150g pehmeää voita
tomusokeria
sokeria
vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Täyte:
200g tummaa suklaata
100g valkosuklaata
1rkl hunajaa
2rkl voita
1dl kermaa

Koristeluun: valkosuklaata, puolukoita

Ihan parasta koiraystävääkin näin viikonloppuna
Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi ja painele taikina sitten tartaletti vuokiin. Pistele haarukalla pieniä reikiä taikinaan ennen paistamista, jottei ne kohoa uunissa kovin paljoa. Paista taikinapohjia 200 asteessa n.10 min. (tämäkin aika on hyvin epämääräinen sillä sisko ei muistanut sitäkään) Sulata suklaat, voi ja hunaja vesihauteessa tasaiseksi massaksi. Anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon kerma. Kaada taikina paistettuihin taikinavuokiin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Koristele tartaletit vielä suklatetulla valkosuklaalla ja puolukoilla.

2 kommenttia:

  1. Nam, mitä herkkuja :) herkkuohjeita ei ole koskaan liikaa, joten talteen menee.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, nää blogit on hyvä kanava etsiä lisää herkkuohjeita! :) Kiva löysit myös mun blogin.

    VastaaPoista