lauantai 9. helmikuuta 2013

Foccacia

Tykkään itsetehdyistä leivistä ihan hirvittävästi, ja tämä leipä on ihan mun lemppareita. Tein tätä keskiviikon synttärikahveille, ja vieraatkin tykkäsivät, tai ainakaan kukaan ei jättänyt syömättä. Tämänkin leipomisessa kävi vähän kommelluksia, esimerkiksi suolapurkki levisi leivän päälle kokonaisuudessaan ennen paistamista... Ei siinä muu sitten auttanut kuin alkaa nyppimään ylimääräisiä suolakiteitä leivän päältä, jotta lopputulos olisi edes jotenkuten syötävää. Hohhoi, vois kai joskus yrittää olla sohlaamatta näin paljon.

Foccacia (pellillinen)
25g hiivaa
3dl vettä
1/2dl hyvää oliiviöljyä
2rkl juoksevaa hunajaa
1rkl sormisuolaa
n.8dl vehnäjauhoja
Päälle: oliiviöljyä, sormisuolaa, miniluumutomaatteja, fetaa, rosmariinia

Liota hiiva haaleaan veteen ja lisää oliiviöljy, hunaja ja sormisuola. Sekoita joukkoon vähän kerrallaan jauhoja ja alusta taikinaa lopuksi muutama minuutti. Kohota taikinaa n.45 minuuttia, kunnes se on noin kaksinkertainen. Kumoa taikina öljytylle leivinpaperille ja levitä se leivinpaperille.  Anna leivän kohota pellillä noin 30minuuttia, ja painele leivän pintaan pieniä kuoppia joihin asettelet pilkotut fetat ja tomaatit. Valuta myös oliiviöljyä ohuelti leivän pinnalle, ja ripottele päälle vielä vähän sormisuolaa. Paista leipää 225 asteessa n.10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti