Foccacia (pellillinen)
25g hiivaa
3dl vettä
1/2dl hyvää oliiviöljyä
2rkl juoksevaa hunajaa
1rkl sormisuolaa
n.8dl vehnäjauhoja
Päälle: oliiviöljyä, sormisuolaa, miniluumutomaatteja, fetaa, rosmariinia
Liota hiiva haaleaan veteen ja lisää oliiviöljy, hunaja ja sormisuola. Sekoita joukkoon vähän kerrallaan jauhoja ja alusta taikinaa lopuksi muutama minuutti. Kohota taikinaa n.45 minuuttia, kunnes se on noin kaksinkertainen. Kumoa taikina öljytylle leivinpaperille ja levitä se leivinpaperille. Anna leivän kohota pellillä noin 30minuuttia, ja painele leivän pintaan pieniä kuoppia joihin asettelet pilkotut fetat ja tomaatit. Valuta myös oliiviöljyä ohuelti leivän pinnalle, ja ripottele päälle vielä vähän sormisuolaa. Paista leipää 225 asteessa n.10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti