sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Bagelit

Tein eilen bageleita välipalaksi, ennen kuin menimme illalla syömään Blankoon jokirantaan. Bagelit toimivat ihan kivana välipalana tai iltapalana, ja ovat tosi kivoja myös siinä mielessä että väliin sopii melkein mikä vaan ja maistuvat ihan hyviltä pelkästään tuorejuustolla päällystettyinäkin. Ja suosittelen muuten myös tuota ravintola Blankoa. Se on musta jotenkin niin kivan tunnelmallinen, ja ruokalistat on selkeät ja monipuoliset, kokeilkaa ihmeessä!

Bagelit (n.10)
3dl vettä
25g hiivaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
2rkl oliiviöljyä
n.8 dl vehnäjauhoja

Keittämiseen: 2l vettä, 1rkl siirappia, 1tl suolaa
Päälle: seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri suola ja oliiviöljy, ja lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, älä siis laita liikaa jauhoja. Anna valmiin taikinan kohota 30-40 min ja leivo siitä sitten pyöreitä "sämpylöitä". (sämpylät saa olla aika pieniä, sillä bagelit kohoavat vielä ja turpoavat keitettäessä melko paljon) Tee jauhotetuin sormin sämpylöiden keskelle reikä ja anna bageleiden kohota vielä hetki. Keitä bageleita kiehuvassa vedessä johon on lisätty siirappi ja suola 1-2 minuuttia per puoli, käytä apunasi reikäkauhaa. Nosta keitetyt bagelit pellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle vielä esimerkiksi seesamin siemeniä tai unikonsiemeniä.


Bagelit ennen paistamista



Bagelit kiehumassa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti