keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kukkakaalikeitto

Nopeaa arkiruokaa jälleen kerran. Kukkakaalitkin oli pakasteesta ja kasvisliemi suoraan kuutiosta... Keitosta tuli kyllä ihan makoisaa ja tuore leipä kruunasi sen. Keitto soveltuu kuitenkin ehkä mielestäni paremmin alkukeitoksi kuin pääruoaksi, mutta ihan kokeilemisen arvoinen juttu.

Iloista keskiviikkoa!

Kukkakaalikeitto (4-6:lle):

500g kukkakaalia

 6dl kasvislientä (vedestä ja kasvisliemikuutiosta, tai oikeista kasviksista keitettynä)
oliviöljyä
1 iso sipuli

2 -3 valkosipulinkynttä
2dl ruokakermaa
1dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
+ muita mausteita makusi mukaann

Kuulota pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä kattilassa. Lisää sekaan kukkakaalin kukinnot(pakaste, tai tuore) ja sekoita. Lisää sitten sekaan kasvisliemi, sekä n.1dl ruokakermaa ja anna keittyä niin että kukkakaalit ovat pehmeitä ja kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää loput kermat ja mausta makusi mukaan. Keitä keittoa vielä sen verran että maut tasoittuvat, tarjoile tuoreen leivän kanssa alkupalana tai pääruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti