Iloista keskiviikkoa!
Kukkakaalikeitto (4-6:lle):
500g kukkakaalia
6dl kasvislientä (vedestä ja kasvisliemikuutiosta, tai oikeista kasviksista keitettynä)
oliviöljyä
1 iso sipuli
2 -3 valkosipulinkynttä
2dl ruokakermaa
1dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
+ muita mausteita makusi mukaann
Kuulota pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä kattilassa. Lisää sekaan kukkakaalin kukinnot(pakaste, tai tuore) ja sekoita. Lisää sitten sekaan kasvisliemi, sekä n.1dl ruokakermaa ja anna keittyä niin että kukkakaalit ovat pehmeitä ja kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää loput kermat ja mausta makusi mukaan. Keitä keittoa vielä sen verran että maut tasoittuvat, tarjoile tuoreen leivän kanssa alkupalana tai pääruokana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti