keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Suklaajäätelö

Tällä kertaa jäätelökoneella tehtiin opiskelukaverin kanssa suklaajätskiä. Edelleenkin jäätelöstä tuli aika löysää, joten suosittelen että jäätelökoneen käytön jälkeen kulhot tosiaan heittää pakkaseen vielä muutamaksi tunniksi kelmulla peitettynä. Tosin kyllä toi jäätelö voi olla ihan jämäkkääkin kun sen ohjeen mukaan tekisi, itse olin kyllä taas tosi malttamaton noiden jäähdyttelyiden suhteen.

Suklaajäätelö

2 munaa
100 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
4 dl vispikermaa

Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen vähintään 8 tunniksi. Vispaa sokeri ja munat kevyesti vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Palottele suklaa pinnotettuun kattilaan ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Kaada päälle maito ja lämmitä noin käden lämpöiseksi sekoitellen samalla.Kaada munavaahto lämpimän suklaamaidon sekaan ja jatka lämmittämistä. Vispaa seosta lämmityksen aikana. Kun vaahto yhtäkkiä paksuntuu kiisseliksi, nosta kattila nopeasti hellalta ja nosta kylmenemään mieluiten seuraavaan päivään mutta vähintään viideksi tunniksi. Mitä kylmemmäksi saat seoksen, sen helpompi jäätelön teko on.Vatkaa vispikerma vaahdoksi.Sekoita suklaakiisseli ja kermavaahto keskenään.Käynnistä jäätelökone ja kaada jäätelömassa koneeseen. Anna koneen käydä, kunnes jäätelö on valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti