perjantai 18. tammikuuta 2013

Keksibrowniet

Luokkakaveri piti eilen illanistujaiset nyyttärimeiningillä ja mä lupasin leipoa jotain makeaa tarjottavaa. Katselin vähän kaappien sisältöä ja päädyin sitten brownieiden leivontaan. En ole oikein vieläkään löytänyt täydellistä brownieohjetta, jolla lopputuloksesta tulisi maukasta ja kosteaa herkkua, vaan brownieista tulee melkein aina kuivahkoja. Ois voinut auttaa jos sekaan olisi heittänyt vielä suklaarouhetta tai pieniä suklaa paloja, jotka olisi sitten sulanut paistettaessa ja antanut kosteutta leivonnaiselle. No ihan ok:lta tämäkin maistui, ainakin luokkakaverit söivät tätä ihan hyvällä halulla:)

Viime päivinä on ollut ihan mahtavaa ulkoilla kun aurinko on paistanut! Ainut miinus on tuo todella pureva pakkanen, ja no ehkä myös nämä ruokalusikanpään kokoiset rakot molemmissa jaloissa, mutta maisemat ovat olleet ainakin tosi nätit! Toivonmukaan reilun viikonpäästä Levilläkin olisi kauniit kelit ja suhteellisen pienet pakkaset, jotta ulkoilu olisi mahdollista.


Keksibrowniet (24x32cm)
200g tummaa suklaata
200g margariinia
2dl sokeria
4 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1,5dl maitoa
n.3dl digestive-keksi murskaa




Vatkaa pehmeä voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.  Sekoita esimerkiksi nuolijalla jotta saat taikinan hyvin sekaisin. Lisää sitten sekaan vuorotellen kuivia aineita sekä maitoa taikinaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi murskatut Digestive-keksit ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti