torstai 3. tammikuuta 2013

Bataattisosekeitto

Työkaveri puhui jossain vaiheessa joulukuuta töissä bataattikeitosta, ja mustelin muutama vuosi sitten tekemääni chilillä maustettua bataattikeittoa joka oli mielestäni melko onnistunutta. En muistanut enää kyseistä reseptiä mutta tänään sosekeitosta tuli tällaista, ja mielestäni ainakin suht herkullista. Kylkeen leipasin vielä pellillisen skonsseja tammikuun Koti&keittiölehden reseptin mukaan.

Nyt pitäisi alkaa palaamaan arkeen, lukemaan tentteihin, siivoamaan, hakemaan kesätöitä. Jos joku tietää muuten hyviä kesätöitä koulutuksesta ja kasvatuksesta kiinnostuneelle valtiotieteiden ylioppilaalle, sopii ehdottaa!! Tuntuu että tuo kesätyön etsiminen on joka vuosi ihan yhtä tuskallista; tulee paniikki, kylmähiki ja loppujen lopuksi itku, ja H saa kärsiä kaiken tämän avomiehen asemassa. Mutta yritän nyt saavuttaa jonkinlaisen sisäisen harmonian ja tasapainon, tehdä parhaani ja yrittää luottaa siihen että elämä kyllä ohjaa sinne minne pitääkin... Tai sitten en. Ahdistaa jo nyt koko CV:n kirjoittaminen.

Bataattisosekeitto

2 isoa bataattia
3 porkkanaa
1 sipuli
kasvisliemikuutio
500g turkkilaista jugurttia
2dl ruokakermaa
n.1/2dl chili kastiketta (maun mukaan toki, mä laitoin noin suurinpiirtein ton verran)
1 tl kuminaa
mustapippuria
suolaa


Kuori bataatit ja porkkanat, ja kuutioi ne. Pilko myös sipuli ja lisää kaikki sitten kiehuvaan veteen. (vettä sen verran että kasvikset peittyy) Lisää joukkoon kasvisliemi kuutio ja anna kiehua niin kauan että bataatit ja porkkanat on pehmeitä ja ota sitten liedeltä. Kaada n. puolet vedestä pois ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää joukkoon turkkilainen jugurtti, ruokakerma ja chilikastike. Mausta suolalla, kuminalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja tarjoile esimerkiksi raejuuston ja tuoreen leivän kanssa.

P.S Ostin muuten työreissullani kaksi aivan ihanaa keittiötarviketta, joita suosittelen kaikille! Iittalan Tools Wokki pannu oli Iittala Outleteissa supertarjouksessa ja olen super innoissani tästä löydöstä. Pannu on suht iso, mikä on ehkä ainoa miinuspuoli kyseisessä vekottimessa.
Toinen alelöytö oli Hackmannin Etiqett- paistovuoka. Tosi hyvän paistopinnan ja käytännöllisyyden lisäksi tämä vuoka on musta tosi nätti, ja menee siksi myös tarjoillessa pöytään ihan sellaisenaan. Iittalassa jatkuu Sale vielä melkein kuukauden, joten menkää tekin tekemään hyviä alelöytöjä!

Etiqett-paistovuoka

Tools Wok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti