maanantai 14. tammikuuta 2013

Niin sanotut "Filotaikina-raivarit"

Siis voi luoja. Eilen oli suunnitelmissa tehdä jälleen kevätkääryleitä sunnuntain mättöruoaksi, ja olin suunnitellut kaiken kevätkääryleiden varaan. Isosisko oli kylässä ja olin katsonut netistä aiemmin sen kaupan aukioloajat, missä näitä kevätkääryleiden taikinajuttuja myydään. Olin suunnitellut kävelylenkit, stockkan reissut ja muut jutut näiden taikinoiden haun mukaan ja voitte vain kuvitella kuinka riemuissani olin kun kaupalle päästyämme huomasin kaupan olevan kiinni. No, ei muuta kun kauppaan ja hakemaan filotaikinaa, koska olin lukenut joltain nerokkaalta nettisivulta että ne käyvät "ihan yhtä hyvin" kevätkääryleiden valmistukseen (NOT!).

Kasa rumia kevätkääryleitä!
Well, sitten vaan kevätkääryleiden valmistukseen. Katsoin vielä netistä ohjeita miten filoa kannattaisi kyseiseen tarkoitukseen käyttää ja käsitellä. No minun mielipiteeni ja vinkkini kyseiseen hommaan on, että kevätkääryleitä valmistaessasi pysyttele kaukana filosta. Se halkeili, kuivui, ja voideltua liimautui joka paikkaan. Lopulta sain aikaan sotkuisen keittiön, rumia kevätkääryleitä ja kaiken huipuksi sellaiset pienimuotoiset filoraivarit! En suosittele kokeilemaan. Sisko on varmaan myöskin tätä mieltä, koska hän joutui todistamaan näitä raivareita.

Okei, sen verran täytyy myöntää, että kyllä se taikina ehkä jollain helläkätisellä olis voinut toimiakin. Mutta vaikka kokisit olevasi hyvin helläkätinen, älä vaan voitele (kananmunalla) kääryleitä kokonaan ellet halua että kaikki kääryleet tarttuu reikäkauhaan, lautaseen yms. kiinni.

Ah, oli pakko vähän avautua ja valistaa muitakin filotaikinan pirullisuudesta. Aijoo, ei tää filotaikinaepisodi ollut muuten ainoa epäonnistunut kokkailuyritys tällä viikolla. Yritin myös tehdä jäädytettyä jugurttia tuolla uudella jäätelökoneella soijajugurtista, mansikoista ja mangosta. Maku oli aika vetinen ja jäinen, eikä ulkonäkö houkutellut ketään joten kuvia siitä hirvityksestä ei tule tänne blogiin. Jatkan kuitenkin jäädytetyn jugurtin kokeilemista, ja toivonmukaan saisin pian päiviteltyä hieman maukkaamman ohjeen tännekin. Jälkkäriksi noille rumille kevätkääryleille tehtiin eilen suklaajäätelöä, samalla ohjeella kuin pari päivää sitten, mutta lorautin joukkoon n.1/2dl Kahlua- kahvilikööriä. Jätskistä tuli onneksi hyvää.


Suklaa-Kahluajäätelö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti