tiistai 2. heinäkuuta 2013

Lammasta

Tosiaan lauantaina kokkailtiin jo pääsiäisenä ostettua lammasta. En ole pahemmin ennen lammasta kokkaillut ja siksi päätin tonkia netistä jonkin lammasreseptin käsiini. Sivustolta löytyi ohje "Lammasta ruotsalaisittain", en tosin todellakaan tiedä tehdäänkö tällaista ruotsissa tai onko ohje ruotsista peräisin. Lampaasta ja siihen kuuluvista sooseista ja kasviksista tuli tosi maukkaita, eli kaikki innokkaat lampaan syöjät kokeilemaan vaan.

Lammaspata:

1kg lampaanpaistia
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
3 sipulia
pari porkkanaa
200g tuoreita herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2rkl dijonsinappia
1 kasvisliemikuutio
1rkl balsamiviinietikkaa
 2dl kuivaa valkoviiniä
150g ranskankermaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
tuoretta basilikaa



Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Nosta liha kokonaisena kattilaan ja kaada joukkoon vettä sen verran, että se lähes peittyy.Lisää veteen suolaa ja pippuria ja anna lihan kypsyä liemessä reilun tunnin ajan. Ota keittämisen aikana pinnalle kertyvä vaahto kauhalla pois.

Jäähdytä liha ja leikkaa se noin 3 sentin paksuisiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit ja porkkana renkaiksi, herkkusienet lohkoiksi ja kesäkurpitsa puolikkaiksi. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetki paistokasarissa. Lisää herkkusienet ja kesäkurpitsat ja jatka kuullottamista.Lisää lihasuikaleet ja muut ainekset lukuun ottamatta basilikaaja anna kastikkeen muhia, kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä.Mausta kastike silputulla basilikalla ja nosta tarjolle. Tarjoa lammaskastikkeen kanssa vaikkapa lohkoperunoita.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti