sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Katkarapupiirakkaa iltapalaksi

Torstaina saatiin kylään harvinaisia vieraita. Tarkemminottaen kummitätini joka ei ole ehtinyt kyläillä meillä Turussa ennen tätä kyläily reissua vaikka täällä jo kolme vuotta olemme asuneetkin :D Leipasin pullaa ja piirakkaa valmiiksi ennen töitä, jotta sitten töiden jälkeen voitaisiin vain istua iltapalapöytään eikä enää tarvitsisi väsätä kuin salaatti. No, jotenkin onnistuin sössimään aikataulutuksen oikein kunnolla eikä piirakka ollut lähellekään valmista kun piti jo kiitää töihin. Sitten vaan miehelle ohjeet lapulle ja sormet ristiin että piirakka on uunissa ja ehtisi vielä jäähtyä ennen tarjoilua. No eipä ehtinyt, joten piirakka oli tarjoiluhetkellä vielä kuumuudesta johtuen hieman vetistä ja hankalasti leikattavaa, hyvää se kuitenkin onneksi oli.

Palaan muuten tuohon kummitädin vierailuun tarkemmin myöhemmin, sillä perjantaina olimme ihanalla sisävesiristeilyllä Höyrylaiva Ukkopekalla.

Katkarapupiirakka:

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
2dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl juoksevaa rasvaa
1dl maitoa

Sekoita kuivat aineet, ja yhdistä niihin rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Esipaista n.10 min.

Täyte:
n.200g katkarapuja
1 purkki tillituorejuustoa
1 kermaviili
2 kesäsipulia
(halutessasi 1-2 kananmunaa, tulee hieman kiinteämpää)
2 mozzarellapalloa
mustapippuria
suolaa
sitruunapippuria
ripaus valkosipulirouhetta
Päälle mozzarellaraastetta

Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna sipulit ja pilko mozzarellat. Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle vielä mozzarellaraastetta ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla yrteillä esim basilikalla. (tein itse sen näppärästi kuvanoton jälkeen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti