lauantai 17. marraskuuta 2012

Whoopies

Munkin oli sitten ihan pakko kokeilla näitä "muodikkaita" Amerikan herkkuja. Jossain luki, että nämä oli alunperin kehitetty korvaamaan kuppikakkuja, jotka eivät kuorrutteensa vuoksi soveltuneet eväslaatikoihin ja olivat muutenkin hankalia syödä. Jotkut ovat myös väittäneet näitä samantapaisiksi kuin ranskalaiset macaron leivokset, mutta siihen voisin kyllä vastata että eivät kyllä ole, lähellekään. Maku ja koostumus on aikalailla samanlainen kuin noissa  kuppikakuissa, ja joo ehkä nää on sitten vähän helpompia syödä.

Eilen pikkusiskon kanssa ryhdyttiin sitten leipomishommiin. Katsottiin ohje netistä, en muista kylläkään mistä blogista kyseinen ohje oli, mutta ohje oli tosi huono. Siitä puuttui osia ja taikina ei näyttänyt aluksi laisinkaan pursotettavalta. Lisäsin siksi taikinaan vielä n. desin ranskankermaa. Huumorin tasosta kertoo jotain se, että nauroimme ehkä vartin pursottamisen tulokselle (kuva alla). Silloin nämä muodikkaat leivokset näyttivät kyllä enemmän "poopies leivoksilta"...

Whoopie leivokset:

100g voita
1,5dl sokeria
4dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
4rkl kaakaojauhetta
1 kananmuna
2dl ranskankermaa
loraus vaniljaesanssia tai 2tl vaniljasokeria

Täyte:
150g tuorejuustoa
4dl tomusokeria
60g pehmeää voita
1tl vaniljasokeria
marianne murskaa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä sitten erissä taikinaan. Sekoita joukkoon muna ja ranskankerma sekä vaniljaesanssi. Lusikoi taikina pursotin pussiin ja pursota taikinasta leivinpaperille n. kahden euron kokoisia ympyröitä. Paista 175 asteisessa uunissa n.8 min ja anna jäähtyä.

 Sekoita täytteen ainekset ja levitä n. 1 ruokalusikallinen täytettä kahden taikina kiekon väliin. Tarjoile viileinä, ettei täyte ala valua.

Tässä huonon huumorimme lähde "the poopie", voi luoja...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti