keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kiukkua ja Mariannepaloja

Siis nyt voisin pitää pienen avautumisen meidän seinänaapurista. Voi luoja että mä en ymmärrä, kun hän siis polttaa tupakkaa (kokoajan ja aina), mut en tajua miten hän sitä polttelee, kun tuntuu että se kaikki haju tulee suoraan meille ilmastoinnin kautta. Tätä on siis jatkunut jo kohta vuoden verran, ja ollaan käyty kaksi keraa hänelle henkilökohtaisesti valittamassa, lähetetty kaksi viestiä isännöitsijälle ja laitettu yksi lappu hänen postiluukustaan, vaan ei mee jakeluun. Ainoa pyyntömme siis on, että hän tupakoitsisi talon toisella puolella olevalla parvekkeella, josta hajut eivät ilmastointiin pääsisi, tai talon ala pihalla. Ymmärrän ettei mikään taloyhtiön sääntö kiellä parvekkeella tupakoimista, mutta se pitäisi osata tehdä niin, ettei hajut tule naapureille asti, esim avaamalla parvekelasit ja laittamalla oven kiinni. Murrrrrrrrrrrrrrr!!!

No eilen sitten olin justiinsa siivonnut, pessyt saunan ja tuulettanut. Istuin makkariin läppärin ääreen ja kohta alkaa tulvimaan taas röökinhaju ovista ja ikkunoista, myös saunaan koska ilmastointikanavat ovat myös siellä. Hemmetti, juuri pesemäni pikku saunamme alkaa kohta muistuttaa enemmän tupakkakoppia, eikä kumpikaan meistä edes polta... :(

No, ainoa keino ton hajun poistamiseen on peittää se jollain muulla hajulla. Ja koska kaikki tuoksukynttilät on jo poltettu loppuun samaisesta syystä, oli aivan pakko alkaa leipomaan. Leipominen auttoi myös hermoihin, ja etenkin makuhermoihin Tälläisiä keksejä syntyi:

Mariannepalat:

100g pehmeää voita
2,5dl jauhoja
1dl sokeria
1tl soodaa
1tl vaniljasokeria
2rkl kaakaojauhetta
1rkl siirappia

Päälle: Marianne murskaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja pehmeä voi ja nypi käsin sekaisin. Koska taikinassa ei ole nestettä, auttaa käsien lämpö tekemään taikinasta helpommin muovailtavaa. Muovaile taikinasta pötköjä, ja taputtele ne leivinpaperille tasaisiksi tangoiksi. Paista tankoja uunissa 175 asteessa 5-10 min ja ota sitten hetkeksi pois uunista. Ripottele tankojen päälle marianne murskaa, ja laita vielä takaisin uuniin noin 5 minuutiksi. Leikkaa tangoista vinoja paloja vielä kun tangot ovat lämpimiä, ja anna sitten jäähtyä ja jähmettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti