keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Italialainen suklaakakku

Tänään aamulla heräsin isän lähettämään viestiin, jossa kerrottiin että olen saanut uuden pienen pikkuserkun! Miten mahtava tapa aloittaa päivä :) Tänään on myös opiskelukaverini synttäripäivä ja päätimme porukalla yllättää S:n. Päivä siis jatkui myös juhlinnalla ja aivan ihanassa seurassa!

S:n yllättämiseen minä lupauduin leipomaan synttärikakun. Tutkiskelin eilen erilaisia leivontablogeja löytääkseni inspiraatiota kakkuun ja päädyin selailemaan Lunni Leipoo blogin kakkutarjontaa. Kyseisessä blogissa on tosi kivoja ohjeita, ja sieltä löytyi myös tämä Italialainen suklaakakku. Mietin pitkään miten irtopohjavuoan vuoraan leivinpaperilla, sillä pelkäsin hieman että marenki jäisi kiinni vuoan reunoihin. Päätin vuorata vuoan kokonaan, reunoja myöden, mutta en tiedä oliko tulos sen parempi. Kakusta tuli kuitenkin heti huomattavasi nätimpi kun sen koristeli vielä kermalla ja marjoilla. Maku ja rakenne kakussa oli aika kiva!

Italialainen suklaakakku

Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata (70-prosenttista) rouhittuna

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Päälle:
2dl kuohukermaa
2dl marjoja

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa pohjan pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Vatkaa aina jokaisen keltuaisen jälkeen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, lisää taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinä ja suklaa.
Vuoraa 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla, levitä taikina pohjalle. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa kuohkeiksi, lisää sokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunissa 35-40 minuutin ajan. Ota paistunut kakku uunista ja irrottele marenkia varovaisesti vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua ja lisää vispattu kerma ja marjat päälle juuri ennen tarjoilua.

Tässä pohja, jonka päälle tulee marenki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti