Italialainen suklaakakku
Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata (70-prosenttista) rouhittuna
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Päälle:
2dl kuohukermaa
2dl marjoja
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa pohjan pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Vatkaa aina jokaisen keltuaisen jälkeen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, lisää taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinä ja suklaa.
Vuoraa 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla, levitä taikina pohjalle. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa kuohkeiksi, lisää sokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunissa 35-40 minuutin ajan. Ota paistunut kakku uunista ja irrottele marenkia varovaisesti vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua ja lisää vispattu kerma ja marjat päälle juuri ennen tarjoilua.
Tässä pohja, jonka päälle tulee marenki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti