Italialainen suklaakakku
Pohja:
150 g voita
2 dl sokeria
4 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl hasselpähkinärouhetta
100 g tummaa suklaata (70-prosenttista) rouhittuna
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Päälle:
2dl kuohukermaa
2dl marjoja
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa pohjan pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset toisistaan, lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Vatkaa aina jokaisen keltuaisen jälkeen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe, lisää taikinaan. Lisää lopuksi hasselpähkinä ja suklaa.
Vuoraa 24-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla, levitä taikina pohjalle. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset puhtaassa kulhossa kuohkeiksi, lisää sokeri ja kaakaojauhe vähän kerrallaan. Levitä marenki pohjan päälle ja paista uunissa 35-40 minuutin ajan. Ota paistunut kakku uunista ja irrottele marenkia varovaisesti vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua ja lisää vispattu kerma ja marjat päälle juuri ennen tarjoilua.
| Tässä pohja, jonka päälle tulee marenki |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti