perjantai 20. joulukuuta 2013

Tämän vuoden piparirakennelma

Joskus pari vuotta sitten alotin siskoni kanssa facebookissa sukulaisten kesken piparkakkurakennelma- kilpailun, jota pyöritettiin pari kolme vuotta. Homma toimi suunnilleen niin että kaikilla oli tiettyyn päivään mennessä oltava valmiina oma tekemä piparirakennelma ja siitä kuvat naamakirjan tapahtumasivulla. No, se oli tosi hauskaa ja kaikki ylittivät itsensä vuodesta toiseen. Seuravana vuonna tapahtumaan osallistui kavereita ja seuravaana vielä lisää. Sitten tapahtuma vaan jäi järjestämättä. Ehkä tajusin, että sukulaiseni ovat ainakin aivan liian taitavia, ja toisaalta myös sen että omat arkkitehdin taitoni aivan olemattomat, joten en enää jaksanut lähteä kilpailemaan mokomasta... ;)

Joka vuosi olemme kuitenkin tiimityönä kyhänneet kasaan kilpailun jälkeenkin äidin ja pikkusiskon kanssa oman piparirakennelman. Tänä vuonna piparista syntyi lyhty ja ihan ilman että minun piti osallistua tekemiseen lainkaan. Heitin vain muutamia kommentteja ja viisaita neuvoja kehiin ja äiti ja sisko pyöräyttivät kasaan tälläisen hienon lyhdyn! Kahvan muoto syntyi kastikekauhan päällä ja ikkunat sulivat lasiksi tottakai keltaisista muumitikkareista. Kynttilää lyhdyssä ei kannata poltella kauhean pitkään, voi muuten alkaa tuoksua tosi jouluiselle palaneelle piparille koko kämpässä. Mutta esimerkiksi semmonen tekotuikku tuolla lyhdyssä voisi toimia aika näppärästi!


Äidin ja siskon leipoessa minä tyydyin hämmentelmään toffeekarkkien massaa kattilassa ja samalla maistelemaan piparitaikinaa. Noista toffekarkeista muuten on tulossa pian ohje myös tänne!

Tip tap, kohta on joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti