lauantai 7. joulukuuta 2013

Flunssa jatkukoon


Ketuttaa ihan kevyesti jo tämä hemmetin sairastelu. Kolme ja puoli viikkoa ollaan miehen kanssa palloteltu tätä flunssaa edestakaisin ja nyt alkaa kyllä jo riittää. Oma flunssa alkaa pikkuhiljaa toivottavasti vedellä viimeisiään, mutta miehen flunssa senkun jatkuu vaan. Kaikenlaista on kuitenkin tullut puuhattua flunssasta huolimatta. Kotiseudulla tuli poikettua pikaisesti viime viikolla kun lauloin joulukadun avajaisissa sisareni säestyksellä. Keikasta erityisen mielenkiintoisen teki kuumehorkka ja ihana sää. Sää oli siis just sitä mitä nyt ulkokeikalla voi kuvitella olevankaan, eli satoi sellaisia tiskirätin kokoisia "räntähiutaleita" ja tuuli heitteli nuotteja ympäriinsä. Oh well, siitä selvittiin ja sitten tulinkin kotiin sairastelemaan.

Flunssaruokana toimii mm. clubsandwichit
Torstaina piipahdettiin sitten miehen ainejärjestön järkkäämässä Joulugaalassa 1920-luvun hengessä flunssasta huolimatta. Buranaa naamaan vaan ja tottahan toki me opiskelijat mennään bileisiin (ainakin sellaisiin johon ollaan maksettu 50€) oli olo mikä tahansa. Harmittaa kyllä vähän, koska bileet olivat tosi kivat ja just silloin piti sitten molempien olla ihan puolikuntoisia. Ensi vuonna sitten paremmalla onnella bailaamaan!

Se hyvä puoli tässä sairastelussa on että kaikenlaista pientä hommaa on tullut puuhatttua kotona. Esimerkiksi joulukortit on saatu pitkälti postiin, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. En muuten voi käsittää miten joka joulu voinkin havahtua osotteiden puutteeseen. Olen pitänyt itseäni keskivertoa järjestelmällisempänä ihmisenä, mutta tää osoitteiden hallussa pitäminen ei kyllä onnistu multa ikinä. Pitää vissiin vähän skarpata. 

Pari päivää sitten "leivoin" eli painelin myös valmistaikinasta joulupipareita. Mä olen edelleen iästäni huolimatta aika koukussa jouluisin tuohon piparitaikinaan, mutta tänä vuonna olin tosi ylpeä itsestäni kun söin vain noin kolmasosan taikinasta ja lopusta taikinasta painelin kiltisti sydänpipareita. Oikeastaan noista valmiista pipareista en edes oikein välitä, mutta niitä paistettaessa tulee kyllä ihana joulun tuoksu kotiin!
2 kommenttia:

  1. Hei mä löysin korvikkeen piparitaikinalle: http://www.maku.fi/resepti/piparkakkujaadyke
    Maistuu ihan täysin siltä taikinalta, ja ei tarvitse piilotella/salailla syömistä! :D

    VastaaPoista
  2. Hehee okei, täytyykin kokeilla joku kerta :P

    VastaaPoista