perjantai 13. joulukuuta 2013

Pikkujoulua

 

Toissapäivänä vietimme opiskelijakavereiden kanssa vähän pikkujouluja meillä. Jokainen toi jotain pikkujoulutarjoiluja ja loppujen lopuksi istuimmekin ruokapöydässä koko illan napostellen samalla jouluherkkuja. Oli ihan huippu ilta, vaikka puheenvuoroa olikin välillä jokaisen vaikea saada kun kaikilla oli niin paljon asiaa :D Minun vuosikurssilleni on kyllä osunut melkoisen ihania tyttöjä :)

Joulutunnelmaa Förillä
Vaikka sovimme ettei osteta toisillemme mitään joulupaketteja, minä vähän fuskasin ja leivoin näistä sopimuksista huolimatta tytöille vähän keksejä. Näihin kekseihin lisäilin "mausteeksi" valkosuklaata sekä piparminttukarkkia. Piparmintut murskasin piparminttutangoista, joita joulun alla myydään melkein jokaisessa isommassa ruokakaupassa. Maku kekseissä oli kuulemma hyvä ja siksi suosittelen kyllä tätäkin makucomboa kokeilemaan, mutta tuo piparminttutankojen murskaaminen osoittautui kyllä hiukan haastavaksi ja sottaiseksi hommaksi. Tai sitten mä en vaan oikein haldannut mitään hyvää murskaustekniikkaa...

Valkosuklaa-piparminttucookies (n.30kpl)

3½ dl vehnäjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
170g voita, huoneenlämpöistä 
1 1/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2rkl maitoa
200g valkosuklaata rouheina paloina
n. 1dl murskattuja piparminttukarkkeja + n.0,5dl murskattuja karkkeja halutessasi keksien päälle (myös Marianne murska voisi toimia hyvin!)
 
Sekoita vehnäjauhot, ruoka ja suola kulhossa. Ota toinen kulho ja vatkaa siinä huoneenlämpöinen voi ja sokerit keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna ja 2 ruokalusikallista maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoseosta vähitellen ja sekoita lastalla vähitellen jauhot taikinan sekaan. Lisää sitten murskattu piparminttukarkki sekä valkosuklaa taikinaan ja sekoita nopeasti. Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin viilentymään. Ota viilentyneesta taikinasta kahdella lusikalla pieniä taikina kekoja leivinpaperille pellille, jätä n.5cm väliä aina seuraavaan kekoon. Paista keksejä 190 asteessa noin 10 minuuttia. Ripottele juuri uunista tulleiden keksien päälle vielä vähän karkkirouhetta, ja anna jäähtyä hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti