maanantai 30. syyskuuta 2013

Syksyinen viikonloppu maalla

Viime viikonloppu vierähti kotiseuduilla hengaillen. Tuntuu että tuolla Hämeessä syksy on jotenkin paljon pidemmällä kuin täällä länsirannikolla, puut oli ihanan punaisia ja maa oli erivärisiä lehtiä täynnä. Siis tosi kivan näköistä, tsemppipeukku vaan isille joka ne kaikki lehdet sieltä haravoi ja puhaltelee. Lähdin viikonlopun viettoon perjantain tentin jälkeen. Tentti meni miten odottaa saattaa, kun tenttikirjoista on lukenu 2/3 jotenkuten ja tavoitteena oli läpi pääseminen. Ei ole vähään aikaan ollut noin vaikea keskittyä tentissä, kiitos vain sinulle joka puhisit takanani niin että minunkin tenttipaperini heiluivat.

Pääsin kuitenkin avomiehen ihanalla autolla perille ja käytiin sitten vielä reippaina tyttöinä siskon kanssa sienessä siinä illansuussa. Metsä olikin pullollaan suppilovahveroita, ja niistä syntyi lauantai-iltana hyvää pitsaa. Lauantaina pääsin käymään pitkästä aikaa vakkaritallillani ja olo oli kuin olisi tullut kotiin. Paitsi että minun vakkariheppani oli kadonnut ja tilalle oli tullut muutama uusi karvakuono. Jotenkin tallilla heiluminen ja heppojen kanssa puuhaileminen on vaan niin terapeuttista puuhaa, onneksi olen päässyt vähän tähän vanhaan hyvään harrastukseeni taas pitkästä aikaa käsiksi.

Illalla meille tuli minun ihana ystäväni ja pikkusiskon Helsingin kavereita viettämään iltaa. Tehtiin paria erilaista pitsaa ja pikkusisko oli tehnyt aivan överihyviä brownieseja jälkkäriksi. Vaadin että hän tekee vierailun blogissani ja paljastaa tuon taivaallisen herkun salat myös muille. Ilta oli oikein mukava, rentoa hengailua, kynttilöitä, herkkuja ja viiniä. Täydellinen syysilta siis.

Sunnuntaina oli vuorossa vielä mummin ja ukin perinteiset rapujuhlat, tai oikeastaan rapulounas siitä tänä vuonna tuli kun on niin kovin vaikeaa saada kaikkien aikatauluja sopimaan muuten yhteen. Oli kyllä niin herkkua että! Parasta näissä mummin lounaissa on ehkä se, että lähtiessä mukaan tulee aina ties mitä ruokaa ja herkkua jota voi ja pitää myös viedä kotiin. Tällä kertaa minulle oli pakattu lihapullia kaksi rasiallista valmiiksi, brie juustoa, suklaata, nameja miehelle ja viinipullo koska en voinut valkoviiniä kuskina ollessani  rapulounaalla juoda. Mutta aika mahtava palvelu vai mitä sanotte? :DTänään päivä onkin mennyt mukavasti tämän alla olevan kirjapinon ja läppärin kanssa puuhastellessa. Kuuden tunnin lukemisen ja kirjoittamisen jälkeen oli pakko lähteä vähän kävelylle ja syödä vielä niitä ihania brownieseja joita jäi lauantai-illalta evääksikin kun tuntui että aivot alkoi sulamaan kaikesta tästä rehkimisestä. Huh! Ja eikun huomenna uusiksi... Onneksi illalla pääsen taas vähän heppailemaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti