maanantai 7. lokakuuta 2013

Semilihaton lokakuu

Kun katselin Docventuresin dokumenttia lihantuotannosta Amerikan maalla, tuli tällekin vannoutuneelle lihansyöjälle himppasen huono omatunto. Vaikka monet keskustelupalstoilla väittävätkin Suomen tilanteen olevan ihan yhtä huonolla tolalla, haluan uskoa ettei asia ihan näin paha kuitenkaan ole. Tietysti voisi itsekin miettiä esimerkiksi tuon ihanan kultakaarisen ravintolan tuotteiden ostamista aina välillä myös lihantuotannon kannalta....

Me molemmat miehen kanssa rakastetaan liharuokia, mutta molemmat voitaisiin hyvin tehdä muutoksia ruokavalioomme etenkin sitten kun rahatilanne on erilainen kuin opiskelijalla. Itse voisin hyvin jättää nämä tehotuotannolla kasvatetut jauhelihat ja kanasuikaleet hyllyyn, mikäli rahapussi sallisi esimerkiksi aina riistalihan oston niiden korvikkeeksi. Me molemmat haluaisimme myös syödä enemmän kalaa, mutta opiskelijabudjettia  noudattaessa tulee helpommin valittua se kolmen euron jauhelihapaketti lohifileen sijaan. Oh well, nyt kuitenkin Lidlin lohitarjouksen inspiroimana tehtiin viikonloppuna uunilohta ja uunijuureksia. Nam! Tuli hyvää, vaikka aika perusmeiningillä mentiinkin ja vaikka itse sanonkin.

Tällainen uunilohi on tosi helppoa valmistaa, jopa tällaiselle minun kaltaiselleni tumpelolle kalan käsittelijälle. Isket vaan lohen uunivuokaan lötköttämään ja pyyhkäiset pinnan talouspaperilla hiukan kuivemmaksi. Pinnalle suolaa, sitruunamehua, sitruunapippuria, tilliä ja lopuksi vielä purkillinen Creme Bonjouria. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen reiluksi 20 minuutiksi. Kalan voi vielä halutessaan koristella tuoreella tillillä.


Sydänpottu ei voi tietää muuta kuin hyvää
Viikonloppu sujui muuten aika leppoisasti. Perjantaina käytiin Morrisonissa vetämässä hampparit kun kyseinen ravintola osallistui SYÖ-viikkoihin ja kaikki hampparit olivat 10€. Täytyy sanoa että olin aika pettynyt kyseiseen burgeriin. Voi olla että laatu alkoi kärsiä kun jokainen asiakas halusi burgerin mutta lopputulos oli kuitenkin aika samaa tasoa huoltoasemien tarjoamien burgereiden kanssa. Kaikenlisäksi palvelu oli aika nihkeää.

Morrisonsin jälkeen käytiin vielä miehen kanssa Stokkan Herkussa vähän jälkkäriostoksilla. Siis täytyy sanoa että parasta suklaakakkua/piirakkaa hetkeen! Otin kakkutiskistä Missisippi Mudpie nimisen herkkupalan, jolle hintaa tuli 3,80. Pala oli iso ja herkullinen ja kotiin pyöräilyn jälkeen oli mahassa juuri sen verran jo tilaakin. Suosittelen maistamaan, mmmm!
Heaven in a box
Takana piilottelee ihana kandikirjapino
Sunnuntaina poikettiin Ikeassa hakemassa muutamia jakkaroita tupareihin ja vielä yksi hylly koulutarvikkeille ja kansioille. Mies löysi Ikeasta myös kauan himoitsemansa bonsaipuun! Muuten sunnuntai menikin kotona siivoillessa. Kuinka saamattomia ihmiset voi ollakaan, kun 4 kuukautta muuton jälkeen oli vieläkin 3 laatikollista muuttokamoja purkamatta?! Nyt ne on kuitenkin selätetty ja tila raivattu vanhalle kirjoituspöydälle. Huraa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti