torstai 2. toukokuuta 2013

Wappumeiningit Lappeenrannassa

Olipas huikea vappu! Ihan mahtavaa nähdä pitkästä aikaa taas hyviä ystäviä ja teekkarivappu Lappeenrannan tapaan oli myös hauska kokemus. Ystävämme toimi vielä tavallaan koko vapun järjestäjänä, sillä hän on vappua järjestävän killan puheenjohtaja, ja täytyy kyllä sanoa että hienosti oli kaikki hommat järjestetty ja meitä kaukaa tulevia oli huomioitu ihanasti, KIITOS H!

Vappupiknik Lappeenrannassa
Tuliaisiksi mä tosiaan yritin väsäillä tippaleippiä, mutta niiden värkkääminen osoittautui enemmän ja vähemmän haastavaksi hommaksi. Tai siis kaikki meni väh
än järjestäen pieleen taikinan teon jälkeen. Taikinan ohjeen voin laittaa tänne, sillä siitä tuli oikein hyvää, mutta hyviä vinkkejä nättien tippaleipien tekoon en pysty jakamaan. Näistä mun yrityksistä tuli vähän pehmeitä möykkyjä jotka on ohuimmistä kohdistaan palaneita. Eli tosi kivoja, not.

Onneksi sisko oli väsännyt maanantaiaamuna hirmu kasan munkkeja, joten meillä oli evästä jo menomatkalla Lappeenrantaan ja vielä vähän viemisiä kavereille. Vappuaattona meillä oli myös hyvät tarjottavat isäntäväen puolesta, ihania mutakakkumuffinsseja ja porkkanamuffinsseja, salaattia, sekä pitsaa. Kiitos vaan Jeballe ja Kapalle kun olivat nähneet vaivaa ja järjestivät huiput tuparit :)


Nyt vähän univelkaisena, mutta onnellisena kotona jälleen. Täytyy alkaa yrittää katsella vielä uudelleen jostain kumman syystä niitä filosofian saloja ja valmistautumaan henkisesti huomiseen viisaudenhampaan poistoon. Yäk! Taitaa tulla hetkeksi taas hiljaista tän blogin saralla, ellen mitään mielettömiä mössöruokia keksi sillä ruokavalio taitaa koostua hetken taas smoothieista ja jogurtista, namnam...
Vähän palaneet, ei-pyöreät tippaleivät!

P.S kuvia tulee kunhan blogger suostuu niitä latailemaan!

Tippaleivät
3 munaa
1,5dl maitoa
2rkl sokeria
2rkl sitruunankuoriraastetta
1/4tl suolaa
3dl vehnäjauhoja

Paistamiseen: 1l öljyä, ja pinnalle tomusokeria

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon muut ainekset. Anna tekeytyä n.30min ennen pursotin pussiin laittoa ja paistamista. Kuumenna öljy, testaa lämpötila pienellä määrällä taikinaa. Pursota sitten öljyyn metallista muottia tai reikäkauhaa apuna käyttäen sikin sokin taikinaa pyöreään muotoon. Paista kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta ja nosta sitten valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Siivilöi jäähtyneiden tippaleipien pintaan tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja herkullisen näkösii leivonnaisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tupareissa oli kyllä vaikka mitä herkkuja tarjolla :)

      Poista