sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lauantain sushi-ilta

Olipa kiva viikonloppu! Lähdin viikonlopun viettoon perjantaina, suuntana Helsinki. Pikkusiskon kanssa vähän shoppailtiin ja käytiin katsomassa teatteria. Shoppailla oli melkein pakko, koska viime viikon pidin kirppispöytää ja sieltä saadut rahat oli tottakai pakko käydä tuhlaamassa heti uusiin riepuihin, tosi järkevää? Lauantaina menin ystäväni K:n kanssa Horse Fairiin Helsingin messukeskukseen. Heppamessut oli musta tosi mielenkiintoiset, paljon oli nähtävää ja suht paljon oli myös hyviä messutarjouksia! Itsellekin tarttui matkaan uusi kypärä ja K löysi super halvat ratsastushousut. Kiitos vielä K ihanasta viikonlopuista ja messulipuista!!

Messujen jälkeen suunnattiin lapsuuden kotiin pitämään tyttöjen sushi-iltaa. Mä en ollut koskaan aiemmin sushia väsännyt, mutta pikkusisko on, ja opasti mua ja K:ta tekemään hienoja japanilaisia herkkuja. Ajatuksena olikin vetää pienimuotoiset sushiöverit, mutta ei ihan tajuttu että meidän kaupasta ostamista aineista tuli 75 sushirullaa, eli kelpo annokset per naama. Niin ja näiden sushien lisäksi isosisko oli tehnyt alkuun japanilaistyyppisen kanakeiton ja jälkkäriksi sitruunajuustokakkua. Oli muuten aika täysi olo näiden kaikkien herkkujen jälkeen, varsinkin kun toi sushiriisi alkoi hitaasti turvota mahassa...

En osaa oikein laittaa tähän sellaisen riittävän annoksen aineiden määriä, mutta riisistä voin sanoa sen verran että yhdestä paketista tulee valmista riisiä 5-6:n levärullan verran. Jos sushia tekee vain parille on kaupoissa myös myytävänä sushi starterkitteja, joilla saa aika näppärästi sushit aikaan. Siellä tulee mukana myös rullaukseen apuna käytettävä bambumatto. Laitan tähän nyt meidän aineksien määrät, jolla tulee sushia se 75kpl ainakin!

Sushi:
Sushiaineita löytyi hyvin myös Prisman hyllyiltä
2pkt levärullia
2 pkt riisiä
riisiviinietikkaa
suolaa
sokeria

wasabi-tahnaa
n.700g lohta
3 avokadoa
1 kurkku
1 paprika


Keitä sushiriisi paketin ohjeen mukaan ja anna hieman jäähtyä. Levitä ruodottoman lohifileen päälle runsaasti merisuolaa ja anna suolaantua n.15 min. Pyyhi suolat kalan pinnalta pois ja leikkaa suikaleiksi. Pilko myös muut täyteaineet pitkiksi suikaleiksi. Levitä valmista riisiä levärullan päälle siten että rullaussuunnassa olevat päädyt jäävät noin sentin verran vajaiksi. Riisin painelussa kannattaa kostuttaa käsiä vedessä tasaisin väliajoin, jotta levittäminen olisi helpompaa eikä riisi tarttuisi käsiin kiinni. Levitä wasabitahnaa todella ohut viiva riisin päälle n.3cm reunasta rullaussuunnassa. Laita wasabiraidan päälle haluamiasi täytteitä ja rullaa bambumattoa apuna käyttäen kiinni. Leikkaa valmis sushirulla kostutetulla ja terävällä veitsellä sahaten, ei painaen, ettei täytteet pursua levärullasta ulos. Tarjoile soijan kera.


Wasabiraita ja sen päälle levitetyt täytteet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti