torstai 21. maaliskuuta 2013

Mustikka-puolukka piirakka

Pakastimen tyhjennys, tai oikeastaan siivous, jatkuu. Tänään piirakan täytteeksi pääsivät pakastimen viimeiset puolukat ja mustikat. Marjat loppuvat pakkasesta siis tosiaan vain hetkellisesti, mutta koska kotipuolessa on ilmoitettu marjoja olevan liiaksikin tuli mulle käsky tuoda niitä myös meille heti seuraavan reissun yhteydessä. Joten vanhat pois alta, että saa uutta tilalle.

Marjapiirakka lähtee toivonmukaan miehen työmaalle huomenna, sillä itse en ainakaan jaksa koko piirakkaa syödä vaikka täytyi siitä pikku siivu itsekin maistaa...

Mustikka-puolukka piirakka

Pullataikina-pohja (reilu ohje, sopii myös pellille):
3dl maitoa
30g hiivaa
1 muna
1dl sokeria
2tl kardemummaa
2tl vaniljasokeria
1tl suolaa
8dl vehnäjauhoja
100g leivontamargariinia

Täyte:
2,5dl mustikoita
3dl puolukoita
2rkl perunajauhoa
1dl vehnäjauhoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria

1 muna voiteluun

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sekaan muna, sokeri ja mausteet. Sekoita taikinaan osa jauhoista voimakkaasti vatkaten puuhaarukalla. Alusta taikina pehmeäksi ja lisää sekaan pehmeä rasva ja loput jauhoista. Anna taikinan kohota n.30 min.

Vaivaa kohonnut taikina pöydällä ja jätä taikinasta noin kolmaosa ristikoksi piiraan päälle. Kaulitse piirakka pohja leivinpaperille pellille, tai painele se piirakkavuokaan. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle. Leikkaa kaulitusta taikinasta vielä taikinasuikaleet ristikoksi piirakan päälle ja voitele taikinaosat kananmunalla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n.20 min, tai kunnes se on saanut kauniin värin pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti