keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Nopea Marjalevy

Voi hitsit kun on taas tämä päivittäminen jäänyt. Leipominen ja ruoanlaitto ei sinänsä ole jääneet, mutta opiskelujen loppurutistuksen ja töiden alkamisen vuoksi aikaa blogin päivittämiseen on ollut vähän niukasti. Koulu on nyt yhtä ryhmätyötä vaille pulkassa tältä syksyltä jee! Nyt voi keskittyä vain töiden ohella joulun odotukseen ja esimerkiksi leipomiseen. Tänään lähdenkin kotipaikkakunnalle ja olen siellä jouluun asti. Täytyy toivoa että leipominen muiden nurkissa onnistuu ja saan päiviteltyä kaikkia suunnittelemiani jouluherkkuja tänne.

Toissa päivänä katselin Maku.fi sivustolta taas jotain nopeaa jälkkärireseptiä mustikoista. Löysin tälläisen piirakan tapaisen ohjeen, ja tätä marjalevyä tarjoiltiin vaniljajätskin kanssa. Maku oli ihan kiva, vaikkakin aika perus marjapiirakan makuinen. Levy maistui mielestäni paremmalta lämpimänä.

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1kpl munaa
3 1/2 dl venhäjauhoja (laitoin varmaan vähän reilusti)
1tl vaniljasokeria

1dl mustikoita

1dl vadelmia
1dl puolukoita
1/2dl hillosokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen margariini, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kananmuna. Lisää lopuksi vehnäjauhot.Painele kaksi kolmasosaa taikinasta leivinpaperin päälle uunivuokaan.
Yhdistä keskenään marjat, perunajauho ja hillosokeri.Levitä seos taikinapohjalle ja murenna pintaan taikinan loppu.Paista 200 asteessa noin 15–25 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajätskin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti