torstai 27. joulukuuta 2012

Hapankorppu-lohileivokset

Tässä vielä vähän muistelua meidän joulupöydän herkuista. Tein alkupalapöytään tällaisia leivoksia, joiden ohjeen löysin jostain pirkkalehdestä. Jotain meni kyllä vähän mönkään, ei maun puolesta, mutta ehkä noin mittasuhteiden puolesta, koska pohjasta tuli tosi paksu ja se mureni tosi herkästi, ja täytettä tuli tosi ohut kerros. Laitan tähän nyt alkuperäisen ohjeen, mutta ton pohjan määrää kannattaa ehkä miettiä uudelleen.

Ohessa on myös kuvia muista joulupöytämme herkuista.

Hapankorppu-lohileivokset

Pohja
200g hapankorppuja
150g voita
150g juustoraastetta

Täyte:
150g kirjolohen mätiä
6 liivatelehteä
150g kylmäsavulohta
1-2 punasipulia
1dl ruohosipulia
2 dl kuohukermaa
1 rasia sitruuna tuorejuustoa
1 purkki kermaviiliä(tai ranskankermaa)
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria

Koristeluun: ruohosipulia, mätiä

Laita mäti valumaan siivilään. Hienonna hapankorput käsin tai monitoimikoneessa ja lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja juustoraaste sekaan. Taputtele suorakulmion malliseen astiaan leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kala ja sipulit hienoksi. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää siihen kermaviili tai ranskankerma. Lisää sekaan kala, sipulit, ja mustapippuri. Purista liivateet kuiviksi ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuen ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla kokoajan sekoittaen. Lisää valutettu mäti ja kermavaahto viimeisenä seokseen.

 Kaada täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi. Leikkaa kakku paloiksi, ja koristele vielä ruohosipulilla ja halutessasi mätinokareilla. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti