maanantai 24. joulukuuta 2012

Cookiepopsit

Olen jo pitkään miettinyt keksitikkareiden väsäämistä, mutta en ole oikein keksinyt sopivaa ajankohtaa niiden tarjoiluun. Nyt päätin tehdä tikkareita pikkuserkuilleni (ja vähän muillekin) joulunamuiksi. Tikkareiden tekeminen oli suht sotkuista hommaa, ja koin että yksi pari lisäkäsiä oli kyllä todella suureksi avuksi. Tänks pikkusisko. Maultaan tikkarit olivat tosi hyviä, aika makeita nämäkin, mutta eivätkös tälläisten herkkujen kuulukin olla makeita.

P.S Nyt on maha niin täynnä että kohta poksahtaa. Ja puurosta tosiaan löytyi manteli, nähtäväksi jää millaista hyvää onnea se mun kohdalle ensi vuonna tuottaa ;) Ja kuusen alle oli ilmestynyt melkoinen kasa paketteja joiden sisällöt oli kyllä tosi mieleisiä!

Cookiepops (20-30kpl)
350g dominokeksejä
150g maustamatonta tuorejuustoa (philadelphia)
2rkl tomusokeria
225g tummaa suklaata
Koristeluun nonparelleja
Tikkaritikkuja

Murskaa dominokeksit hienoksi muruksi käsin tai tehosekoittimessa. Lisää sekaan tomusokeri ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi, helposti muotoiltavaksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä palloja, laita ne lautasille tuorekelmun alle ja anna tekeytyä jääkaapissa n.2 tuntia. Sulata suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Kasta ensin tikkaritikun pää suklaassa, ja työnnä se sitten keksipallon sisään. Kuorruta sitten pallo suklaalla lusikkaa apuna käyttäen. Koristele vielä nonparelleilla ja laita leivinpaperin päälle jääkaappiin jäähtymään. Säilytä tikkarit viileässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti