Porkkanaraaste lisää hiukan taikinan nestepitoisuutta, joten jauhoja saattaa joutua laittamaan hiukan enemmän kuin normaalisti.
Porkkanasämpylät:
5 dl vettä
50 g hiivaa(kuivahiivaa n. 1,5 pussia)
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja
3-4 dl porkkanaraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Sulata rasva pehmeäksi ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla ainakin puoli tuntia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa jälleen kimmoisaksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota pellillä parikymmentä minuuttia leivinliinan alla. Voit halutessasi voidella sämpylät ennen paistamista maidolla tai vaikkapa ohuelti oliiviöljyllä. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 - 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti