sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vappuherkkuja vol.2

Makaronisalaatti

n. 500 g makaronia keitettynä
300g kinkkusuikaleita
2 omenaa
1 kurkku
1 pussi hernemaissipaprikaa
n. 1,5 dl majoneesia
pippuria
suolaa

Keitä makaronit. Huuhdo valmiit makaronit kylmässä vedessä ja anna valua siivilässä. Pilko omenat ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja mausta makusi mukaan.

Kana-Parsakaalipiirakka

1 pkt Piirakkataikinaa (tällä kertaa kaupan valmista)
300 g maustamattomia kanasuikaleita
1 pieni parsakaali
fetajuustoa
4 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
pippuria
suolaa
valkosipulirouhetta

Kaulitse sulatettu taikina ohueksi, ja levitä vuokaan. Pistele haarukalla pohjaan reikiä, ja esipaista sitä 200 asteessa n.10 min. Paista kanat pannulla, ja mausta ne. Huuhtele ja pilko parsakaalit. Laita kanat, parsakaali sekä pilkottu fetajuusto esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kananmunat, mausteet ja ruokakerma kulhossa ja kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa 15-20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti