keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Broilerinkoivet

Nyt tulee kunnon kotiruokapäivitys taas vaihteeksi. Uunissa tehdyt broilerit on helppo ruoka siinä mielessä, ettei se vaadi juurikaan näpertelyä vaan ruoka kypsyy itsekseen uunissa. Isoäitini teki meille pienenä paljon tällaisia koipia, jotka kypsentyy uunissa riisin kanssa. Riisi saa silloin myös hyvin makua itseensä kanasta ( ja etenkin kanasta irtoavasta rasvasta ).  Broilerinkoivet voi olla valmiissa marinadissa, jolloin näpertelyhommaa on vielä vähemmän, mutta minä tein marinadin itse.

Koivet ennen uuniin menoa
Broilerinkoivet + Riisi (3:lle)

3 Broilerinkoipea
n.3,5dl riisiä
5dl vettä
1 kanaliemikuutio

Marinadiin:
1dl öljyä
2rkl soijaa
1rkl hunajaa
1/2tl suolaa
ripaus pippuria
valkosipulia
currya
tuoreita yrttejä maun mukaan(rosmariini, korianteri..)


Mikäli valmistat marinadin itse, voit tehdä sen hyvissä ajoin ennen ruoan valmistamista. Pyörittele kanankoivet marinadissa hyvin niin että maut tarttuvat niihin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen kanaliemikuutio. Laita marinoidut koivet uunivuokaan, ja lisää vuokaan myös riisi. Lisää kiehuva kanaliemi riisien päälle. Paista kanoja ensin folion alla n. 1h 200 asteessa, jonka jälkeen paista vielä n. 30min ilman foliota niin että kanojen pinta ruskistuu ja rapeutuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti