torstai 23. helmikuuta 2012

Uuniperunaa täytteellä

Uuniperunat ovat mainio, tosin aika runsas ja täyttävä, lisuke aterialla, niinpä meidän perheessä uuniperunoita syötäessä ne ovat aina "näytelleet pääosaa". Olemme siis tehneet uuniperunoita, ja niiden kanssa erilaisia täytteitä. Täytteitä voi tehdä miltein mistä tahansa, mutta laitan tähän nyt ohjeen katkaraputäytteelle sekä suppilovahvero-pekonitäytteelle.

Uuniperunoita varaan aina 2 kpl/syöjä. Perunat kannattaa olla Rosamunda lajiketta. Tee perunoihin muutama viilto päälle ja kääri ne folioon. Laita uunivuokaan tai pellille, ja paista 180 asteessa noin 1,5h kunnes perunat ovat pehmeitä ja kypsiä.

Katkaraputäyte (n.4:lle)
n.3 dl katkarapuja
2dl ranskankermaa/smetanaa
2dl kermaviiliä
n.1dl yrtti/valkosipuli/ruohosipulituorejuusto
1tl sitruunamehua
ruohosipulia
pippuria
suolaa

Suppilovahvero-pekonitäyte(n.4:lle)
2dl suppilovahveroita
puoli pakettia rapeaksi paistettua pekonia
1 punasipuli
3 dl ranskankermaa/smetanaa
tuorejuustoa (esim pippurista, kanttarellin makuista...)
pippuria

Katkaraputäytteessä senkun sekoitat kaikki ainekset sekaisin, ja tarkistat maun. Suppistäytteessä paistoin pekonit rapeiksi ja lisäsin niiden joukkoon suppilovahverot muutamaksi minuutiksi. Anna pekoneiden ja suppisten jäähtyä ennen kuin sekoitat ne muiden ainesten joukkoon. Uuniperunoiden ja täytteiden kylkeen sopii raikas vihreä salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti