tiistai 14. helmikuuta 2012

Broilerin rintafilettä ja rosmariini-lohkoperunoita

Ihanaa ystävänpäivää kaikille. Tänään ystävänpäivän kunniaksi tein vähän parempaa ruokaa (tai erilaista ainakin verrattuna perus makaronilaatikkoihin ja kinkkukiusauksiin). Taaskaan mitään kovin ihmeellisiä aineksia ei tarvita, mutta maku oli mielestäni (ja avopuolisonkin) hyvä.

Broileriin:
broilerin rintafileitä (n.1kpl/syöjä)
1 valkosipulin kynsi
aurinkokuivattuja tomaatteja
fetajuustoa
suolaa
pippuria

Lohkoperunoihin:
perunoita (2:lle noin 6 perunaa)
n.3 rkloliiviöljyä
suolaa
ripaus mustapippuria
rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)

Huuhtele perunat ja pilko lohkoiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon öljy sekä mausteet. Kääntele perunoita öljyssä ja mausteissa ja laita jääkaappiin maustumaan n.15 minuutiksi. Paista sitten lohkoperunoita 200 asteissa uunissa 30-40 minuuttia uunin keskitasolla. Kääntele ja sekoita perunoita välillä hieman, että ne paistuvat ja saavat väriä tasaisesti.
Paista broilerin rintafileet öljyssä pannulla pieneksi pilkotun valkosipulin kanssa. Fileet saavat jäädä hieman raaoiksi sisältä sillä uunissa ne kypsyvät lisää. Laita fileet uunin kestävään vuokaan. Pilko fileiden päälle pieniksi paloiksi fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Voit myös kaataa hieman öljyä aurinkokuivatuistatomaateista fileiden päälle, näin ne pysyvät mehevinä eivätkä kuivu paistettaessa. Peitä uunivuoka foliolla ja laita uuniin perunoiden kanssa uunin alatasolle 10-15 minuutiksi. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti