sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Laskiaispullat

Minulla on ollut melkeinpä jokaisilla syntymäpäivilläni tarjolla laskiaispullia niiden ajankohtaisuudesta johtuen. Laskiaispullien välissä on tottakai mansikkahilloa. Tämän "perinteen" myötä tein niitä myös tänä vuonna syntymäpäivilleni ja opiskelukaverit toimivat maistelijoina. Tein pullataikinan litraan maitoa, joten pullia tuli aika reilusti. Tein sitten osasta taikinasta korvapuusteja ja laitoin liiat pullat pakkaseen.

Pullataikina:
1 litra maitoa
Pullat menossa uuniin
1,5 hiivaa
1 tl suolaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2rkl kardemummaa
2 munaa
n. 15dl jauhoja
200-250g voita

Voiteluun:
1 muna
päälle raesokeria tai hienoa sokeria

Väliin:
kermavaahtoa
mansikkahilloa tai mantelimassaa


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola,sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja munat sekä vehnäjauhoja sen verran,että seoksesta tulee vellimäistä.Vatkaa seokseen ilmaa ja alusta loput jauhot taikinaan vähitellen.Lisää lopuksi sulatettu (ei tarvitse olla kokonaan sulaa) rasva.
Peitä kulho ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Leivo taikinasta pikkupullia, voitele ne munalla, ripottele päälle raesokeria tai hienoa sokeria ja paista niitä 225 asteessa uunin keskitasolla 5-10minuuttia.

Halkaise valmiit ja viilentyneet pullat veitsellä niin että leikkaat hieman kohti pullan pohjaa. Voit leikata myös "hattuun" jääneen kiilan pois, tehden hatun sisäosasta tasaisen.  Näin saat pullan sisään pienen kolon hillolle ja kermavaahdolle, eikä täytteet pursua niin helposti välistä pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti