tiistai 7. helmikuuta 2012

Soijarouheesta tehty pastakastike

Kokeilin nyt vihdoin ja viimein kasvissyöjäkavereideni suosittelemaa tummaa soijarouhetta jauhelihan korvikkeena. Soijarouhe on myös paljon edullisempaa kuin jauheliha, mikä houkutteli kokeilemaan. Soijarouhe on minulle aivan uusi tuttavuus ja jouduinkin hieman etsimään netistä vinkkejä kuinka paljon soijarouhetta vastaisi n.400g jauhelihaa, ja kuinka kauan rouhetta pitää liottaa ennen käyttöä.Vinkkejä tähän hommaan löytyi netistä hyvin. Liottaessa rouhe tuoksui aika jännälle, ja mietinkin tuleeko mausta myös vähintään mielenkiintoinen. Maku oli kuitenkin yllättävän positiivinen. Vannoutuneena lihan syöjänä en kuitenkaan saanut erityisiä kiksejä rouheesta. Mielestäni rouhe toimii ehkä paremmin jauhelihan jatkeena kuin sellaisenaan, vaikka ihan hyvää oli noinkin.

Pastakastike:
n.2,5dl tummaa soijarouhetta
5dl kasvislientä
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
3dl tomaattimurskaa (käytin itse yrttimaustettua)
pippuria
suolaa
basilikaa
muita mieleisiä mausteita

Liota soijarouhetta kasvisliemessä 10-30 minuuttia, rouhe imaisee kaiken veden itseensä. Paista pannulla öljyssä jauhelihan tapaan. Lisää sekaan hienonnettu sipuli ja pieneksi pilkottu valkosipuli. Lisää tomaattimurska, ja mausta mieleisilläsi mausteilla. Itse käytin hackmanin valmiita lihalle ja pastalle tarkoitettuja mausteseoksia, basilikaa, suolaa ja mustapippuria. Anna kastikkeen hautua pannulla 5-10min pienellä lämmöllä, lisää tarvittaessa vettä hieman mikäli rouhe imaisee itseensä vielä paljon nestettä tomaattimurskasta. Tarjoile spagetin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti