Omenahillo on tosi hyvää pannarin päällä, puurossa tai esimerkiksi juustojen kanssa ja itsetehtynä tietysti vielä makoisampaa. Omenahilloa voi maustaa oman mielensä mukaan esim vaniljatangoilla, inkiväärillä tai kanelitangoilla. Hillosokeripusseissa on usein hyvät hillo-ohjeet, mutta itse tein omppuhillon suunnilleen tällaisella ohjeella.
1kg omenoita
(pieni pala inkivääriä)
3dl vettä
400g hillosokeria
Pese omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko omenat kattilaan ja lisää sekaan vesi. (Lisää joukkoon myös kuorittu ja pilkottu inkivääri) Kiehauta omenoita niin, että ne hajoavat hieman. Soseuta omenat ja lisää sokeri. Kiehauta vielä hillosokeripakkauksen mukaan (n.10min) ja purkita sitten hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti