torstai 9. lokakuuta 2014

Omppuhillo


Tuossa pannukakkua syödessä tuli mieleen, etten ole päivittänyt omppuhilloista mitään tänne blogin puolelle vaikka sellaista tuli pikkusiskon kanssa tehtyä melkoinen määrä pari viikkoa sitten. Ihana ystäväni raahasi minulle omppuja isot kassilliset kotiseudultaan asti pari viikkoa sitten, ja tehtiin sitten pikkusiskon kanssa niistä hilloa. En edelleenkään ihan täysin ymmärrä miten A on saanut raahattua ne jättikassilliset omppuja bussissa, mutta kuulemma ihan näppärästi hoitui. Kiitos vielä!!

Omenahillo on tosi hyvää pannarin päällä, puurossa tai esimerkiksi juustojen kanssa ja itsetehtynä tietysti vielä makoisampaa. Omenahilloa voi maustaa oman mielensä mukaan esim vaniljatangoilla, inkiväärillä tai kanelitangoilla. Hillosokeripusseissa on usein hyvät hillo-ohjeet, mutta itse tein omppuhillon suunnilleen tällaisella ohjeella.

Omenahillo

1kg omenoita
(pieni pala inkivääriä)
3dl vettä
400g hillosokeria

Pese omenat ja poista niistä siemenkodat. Lohko omenat kattilaan ja lisää sekaan vesi. (Lisää joukkoon myös kuorittu ja pilkottu inkivääri) Kiehauta omenoita niin, että ne hajoavat hieman. Soseuta omenat ja lisää sokeri. Kiehauta vielä hillosokeripakkauksen mukaan (n.10min) ja purkita sitten hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti