perjantai 31. lokakuuta 2014

Nyhtöleipä


Selailin alkusyksystä jälleen ruokablogeja ja monissa vastaan tuli "nyhtöleivän" ohje. Kokeilin tätä herkkua tänään, sillä appivanhemmat tulivat kylään ja ennen illan ravintolaherkutteluja tarvittiin hieman välipalaa. Omassa versiossani kasaaminen meni ehkä vähän mönkään sillä tämä "repimisen" idea ei omassa tekeleessäni täysin toiminut. Leipäsuikaleet/palat kannattaa siis ehkä pinota hieman sikinsokin pitkittäin ja poikittain vuokaan, jotta repiminen helpottuu. Huolimatta siitä, että veistä jouduttiinkin hieman käyttämään, tuli leivästä tosi maukasta (ei mitään laihduttajan leipää...).

Nyhtöleipä

25g hiivaa
3dl vettä
1rkl sormisuolaa
1rkl sokeria
2rkl oliiviöljyä
n.7dl jauhoja

Väliin:100g pehmeää voita, nippu basilikaa hienonnettuna, 2 valkosipulin kynttä murskattuna ja hienonnettuna, mozzarellaa (raasteena tai paloina): Sekoita kaikki keskenään

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää joukkoon suola, sokeri ja öljy. Lisää vähitelleen joukkoon jauhot, koko ajan samalla vaivaten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kaulitse taikina suorakaiteen malliseksi ja levitä päälle voi-basilika-valkosipuli- seos. Leikkaa taikinalevystä kolme suorakaiteen mallista levyä ja pinoa päällekkäin. Leikaa nämä suikaleet vielä 5-6  osaan ja lado sitten isoon, voideltuun leipävuokaan sikinsokin. Lisää päälle vielä mozzarellaraastetta ja paista 220 asteessa n. 20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti