tiistai 24. kesäkuuta 2014

Raparperipiirakka



Toissa viikolla maalla ollessani puuhastelin yhtenä iltapäivänä kahvin kaveriksi raparperipiirakkaa, koska raparperia kasvaa siellä aika hurjasti. Raparperi on mun mielestä parhaimmillaan piirakoissa, mutta herkullista myös erilaisissa mehuissa ja hilloissa. Meillä oli piirakan kaverina vielä turkkilaisesta jugurtista ja fariinisokerista tehtyä "jugurttikinuskikastiketta" ja toimi kyllä aika hyvin.

Raparperipiirakka: 

Pohja:
250 g voita

5 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl kylmää vettä
 
Täyte:
n.6 raparperin vartta
3 dl hillosokeria
ripaus kanelia
 
Päälle:
1 kananmuna
hienoa sokeria
 
Nypi voi ja vehnäjauhot muruksi. Sekoita joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pane taikina sitten  jääkaappiin asettumaan noin puoleksi tunniksi. Valmista sillä aikaa täyte. Kuori raparperin varsista vähän päälikerrosta pois, ja pilko raparperit sitten melko ohuiksi paloiksi. Laita raparperipalat hillosokerin ja kanelin kanssa lämpimälle, mutta ei tulikuumalle,  paistinpannulle tai kasariin pehmentymään ja mehustumaan. Anna täytteen sitten jäähtyä hetki. Jaa taikina kahteen melkein samankokoiseen palaan ja kaulitse isommasta palasta pohja piirakkavuokaan. Laita täyte pohjan päälle ja lopuksi kaulitse toinen osa taikinasta piirakan kanneksi. Voitele piirakka kananmunalla ja ripottele päälle vähän hienoa sokeria. Paista piirakkaa sitten 200 asteessa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti