sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Tårgetin illallinen ja sunnuntaibrunssi


Turkuun avattiin tämän viikon keskiviikkona uusi ravintola nimeltä Tårget, ihan Aurajoen rantaan. Tårget on samaa jengiä turkulaisten Fontana ja Di Trevi ravintoloiden kanssa, joten meidän oli ihan pakko mennä heti avajaispäivänä testailemaan saako uudestakin paikasta yhtä hyvää sapuskaa kuin kavereiltaan. No sai. Paikka on ihan super kiva vanha ja ihanasti sisustettu tila, missä on hyvän ruoan lisäksi on aina ihan tunnelma. Ravintolan lattiat on osaksi lasia, ja lasin alta pilkottaa paikoin vanhaa turkua. Ravintolassa on myös paljon pieniä erillisiä huoneita, joihin voisi olla kiva myös joskus kiva varata pöytää mikäli haluaa viettää iltaa ihan vain omalla porukalla.

Keskiviikkona otin itse aluruoaksi tonnikalaa ponzukastikkeessa, ja kaverit ottivat yhdessä tapaslankun. Tonnikalaa voin suositella tosi tosi lämpimästi, ponzukastike vei todellakin kielen meneessään. Kahdelle suunniteltu tapaslautanen riitti kuulemma hyvin myös kolmelle, sen verran paljon maisteltavaa lankulta riitti. 
TonnikalaaPääruoaksi otimme kaikki pizzaa tai pastaa. Vähän hassulta tuntui että pääruoaksi tilaamani pizza maksoi miltein yhtä paljon kuin alkuruoka, mutta toisaalta tonnikala raaka-aineena on kallis. Minä otin parmankinkku-viikuna pizzan, ja voin kyllä lämpimästi suositella. Ainoa pikku miinus tulee siitä, että tälläiselle ahmatille pizza olisi myös voinut olla myös hieman suurempi.

Kuvat on taas niin nättejä. Kiitos kännykkäkamera.
Jälkkäreitä ei Tårgetissa keskiviikkona nautittu, vaikka jälkkärit näyttivätkin ihan houkuttelevilta. Jälkiruoat on ravintoloissa vaan aina valitettavasti niin ylihinnoteltuja että opiskelija nipistää niistä ensimmäisenä. Mutta ruoka ja palvelu Tårgetissa oli erinomaista myös avajaispäivänä!

Sunnuntaina ajateltiin vielä mennä testaamaan samaisen ravintelin brunssi. Brunssien hinta on aina aika suolainen, ja siksi uudet paikat usein jännittävätkin. Tällä kertaa täytyy kyllä todeta että brunssi oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Brunssi tårgetissa maksoi 17e  ja sillä sai paljon erilaisia salaatteja, juustoja, ribsejä, kananmunia, nakkeja, lihapullia, kalaa, leipää, kahvia, teetä, mehua croissantteja, marjapiirakkaa, jugurttia, suklaaseen dipattuja vaahtokarkkeja ja poppareita. Aluksi hieman hämmästelin brunssin loppupäässä olevaa valtavia popcorn ja vaahtokarkkikulhoja, mutta totesin niiden ruokailun edetessä olleen aivan mahtava idea. Herkkujen vieressä komeili myös iso kattila sulatettua suklaata, joka on täydellinen lisä noh melkein mihin vaan?!
Ainoa asia mitä brunssilla jäin kaipaamaan oli tuoreet hedelmät, mutta tämän asian kanssa pystyn ehkä elämään ja toisaalta brunssia varmasti myös vielä kehitellään koska sitä tarjoiltiin tänään ensimmäistä kertaa.

Brunssilla törmäsimme vielä miehen luokkakaveriin poikaystävineen ja saimme hyvää brunssiseuraa heistä. Kiitos vaan mukavasta brunssailusta, oli oikein mukavaa! Kaikenkaikkiaan siis todella hyvä päivä. Kivaa että Turkuun on taas tullut uusi ihana brunssipaikka, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

 Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

Herkkuöverit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti