maanantai 17. maaliskuuta 2014

Limoncello pannacotta

Kaverit kehuivat viime viikolla Tintån Limoncello pannacotat maasta taivaisiin, ja totesivat sen olleen paras jälkiruoka mitä ovat syöneet. No, mies testasi kyseisen herkun ja jopa hänkin, joka ei ole sitruunan ylin ystävä, piti tätä jälkkäriä tosi herkullisena. Pari päivää sitten pohdin saisinkohan jostain käsiini hyvän sitruunapannacotan ohjeen jota sitten säveltäisin, mutta kas kummaa, yhdellä googlauksella eteeni pamahti kyseisen Limoncellopannacotan ohje Turun Sanomien ruokaosiosta.

Vaikka itse maistoin alkuperäisestä herkusta vain yhden lusikallisen, totesin ettei omassa jäljitelmässänikään kauaksi jääty. Mieskin sanoi lopputuloksen olleen ihan onnistunut joten kokeilkaapas kaikki tätä! Noita sokeroituja pistaasipähkinöitä taidan tehdä joskus ihan erikseen pellillisen, sen verran nameja nekin.




Limoncello pannacotta(4 hengelle) 

2 liivatelehteä
1 vaniljatanko
5 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 dl jugurttia
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehu

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Poistat vaniljansiemenet vaniljatangosta ja laita kattilaan. Lisää kerma ja sokeri, kuumenna. Varo kiehauttamasta, sillä kerman rakenne muuttuu.
Nosta kermaseos liedeltä ja siivilöi se. Puristele liivatelehdet kuiviksi ja lisää lämpimän kerman joukkoon. Lisää lopuksi jugurtti, sitruunankuori ja -mehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä kylmässä noin 2–3 tuntia.


Limoncellosiirappi

1½ dl sokeria
½ dl vettä
½ dl valkoista balsamicoa
½ dl sitruunankuorta
½ dl sitruunamehua
2 cl limoncelloa

Keitä sokeri, vesi ja valkoinen balsamico paksuksi siirapiksi. Kun siirappi on valmis, lisää sitruunamehu sekä raastettu kuori ja ota kattila pois liedeltä. Sitruunamehua ei saa kiehauttaa, sillä muuten siirappi muuttuu jäähtyessään rakeiseksi.
Anna siirapin jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Lisää limoncello ja sekoita hyvin. Siirappi säilyy pitkään sekä kylmässä että huoneenlämmössä.


Sokeroidut pistaasipähkinät

1 rkl oliiviöljyä
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
40 g fariinisokeria
1 rkl vettä

Kuumenna öljy pannulla, lisää pistaasipähkinät ja paahda matalalla lämmöllä niin kauan, että pähkinät muuttuvat kullanruskeiksi. Lisää fariinisokeri ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja pyöräytä pähkinät kunnolla ympäri, jotta sokeri sulaa kokonaan ja jää kiinni pähkinöiden pintaan.
Jos haluat erityisen rapeita pähkinöitä, voit jatkaa niiden paahtamista uunissa 80 asteessa noin 30 minuutin ajan.
Laita hyytyneiden pannacotta-maljojen päälle limoncellokastiketta ja koristele paahdetuilla pistaasipähkinöillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti