torstai 20. maaliskuuta 2014

Pekoni-tomaattirisotto


Viime perjantaina puuhastelin meille iltaruoaksi risottoa kun isosisko, ja siskon ja minunkin ystävä (melkein kuin toinen isosisko) kävivät Turussa kyläilemässä.  Risotto on ihanan täyteläistä ja tuhtia ruokaa ja sitä pystyy varioimaan tosi kivasti omien mieltymysten mukaan. Meillä lisukkeina toimi tälläkertaa paahdettu pekoni, basilika ja kirsikkatomaatit.

Risotto (noin neljälle):


4dl arborio- riisiä
4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
5 dl kasvislientä
2 dl valkoviiniä
2 dl parmesaaniraastetta
ripaus mustapippuria ja suolaa

Hienonna sipuli ja kuullota sipuleita oliiviöljyssä. Kun sipuli on kauniisti kuullottunut lisää pannulle myös riisi ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää sitten riisin ja sipulin sekaan viini, ja anna imeytyä riiseihin puoliksi. Lisää sitten kasvislientä vähän kerrallaan siten, ettei riisi missään vaiheessa kuivu tai ota pohjaan kiinni. Kun risotto on melkein valmista (jyvissä on vielä hieman kova ydin), lisää sekaan parmesaaniraaste, mausteet sekä haluamasi lisukkeet. Pyörittele hetki, ja lisää vielä nestettä mikäli risotto tuntuu tönköltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti