sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Valkosuklaa-juustokakku

Perjantaina meille tuli kyläilemään isä ja hänen naisystävänsä ja jälkkäriksi sieni-sipulipiirakalle tein tätä ihanaa juustokakkua. Mä olen tainnut aiemminkin mainita etten ole vielä löytänyt täydellisen juustokakun ohjetta. Musta rakenne jää tosi usein vähän liian "höttöiseksi" eikä niin kiinteäksi kuin haluaisin. Myös makua saisi olla mun mielestä näissä "maustetuissa" juustokakuissa (eli ei ihan perus amerikkalaisessa juustokakussa) vähän enemmän. No, tämä juustokakku oli jo kuitenkin lähempänä sitä kiinteää kakkua mistä haaveilen. Ehkä ensi kerralla vaan lisään vielä vähän philadelphiaa, eiköhän se siitä kiinteydy ;) Otin ohjeen tähän kakkuun noin suurinpiirtein Kinuskikissalta, mutta pitihän sitä taas vähän soveltaa oman mielen ja jääkaapin sisällön mukaan. Ranskankerman korvaaminen turkkilaisella jugurtilla onnistuu ihan näppärästi, mutta se tekee koostumuksesta myös hieman höttöisempää.

Kakun kanssa tein vielä mustikoista ja metsämansikoista melbaa, mikä raikasti ihan kivasti muuten aika raskasta kakkua. Eli noin 200g mustikoita ja metsämansikoita, vajaa desi sokeria ja puolikkaan sitruunan mehu. Marjat vain soseutetaan ja sokeri ja sitruunamehu lisätään sekaan.

Valkosuklaajuustokakku:


Pohja:
200 g digestivekeksejä
150 g voita
4 rkl ruokosokeria

Täyte:
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa
100g valkosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.Murskaa keksit tehosekoittimella tai käsin, kaikki keinot sallittu. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille ja laita odottamaan jääkaappiin täytteen valmistumista. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää kulhoon sitten turkkilainen jugurtti, sitruunamehu ja ruokosokeri.Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan ja lisää seos täytteeseen, sekoita vatkaimella tasaiseksi. Sulata suklaa ja lisää se myös täytteeseen. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan.

 Paista 175 asteessa noin tunti. Uunin pohjalle kannattaa laittaa alumiinifolio, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Peitä kakun pinta foliolla, kun se on saanut vaaleanruskean sävyn. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoilua jääkaapissa.



2 kommenttia:

  1. Hyvänkuuloinen ohje, on se hyvä että joku muukin metsästää näitä täydellisiä reseptejä, kun välillä pidän itseäni ihan pimeenä :) tosin monta täydellistä reseptiä on jo löydettynä/sovellettuna, mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on meitä täydellisen reseptin metsästäjiä muutamia, mutta voi kuulostaa asiaan perehtymättömästä kyllä aika pöhköltä! ;) Mukavaa viikkoa sullekin!

      Poista