Suklaa-pistaasicookiet
175g huoneenlämpöistä voita
1 4/5dl fariinisokeria
3/5dl sokeria
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
2tl vaniljasokeria
4 3/4dl vehnäjauhoja
2tl perunajauhoa
1tl ruokasoodaa
200g tummaa suklaata
kaksi isoa kourallista pistaasipähkinöitä
Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi, fariinisokeri sekä sokeri keskenään sähkövatkaimella n.5min. Rouhi suklaa ja pistaasipähkinät. Lisää voi-sokeri-seokseen huoneenlämpöinen kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sitten suklaarouheen ja pistaasirouheen kanssa. Sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi ja laita taikina sitten jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ennen paistamista. Kun taikina on jähmettynyt jääkaapissa puolituntia (tai ylikin), muotoile taikinasta kahdelle uunipellille lusikoiden avulla pieniä palloja. Jätä pallojen väliin riittävästi väliä, sillä keksit leviävät uunissa. Paista cookieita 8-10 minuuttia siten että ne jäävät vielä hyvin pehmeiksi. Anna paistettujen keksien jäähtyä pari minuuttia pellillä ja siirrä ne sitten jäähtymään ritilälle tai tarjoa heti lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti