perjantai 16. maaliskuuta 2012

Porkkanakakku

Porkkanakakku kuuluu avomiehen lemppareihin, ja päätin ilahduttaa raskaan työn raatajaa tänään kakulla. Porkkanakakku sopii myös hyvin, kohta ajankohtaiseen keväiseen juhlanaikaan, pääsiäiseen. Tein kakun ohjeella joka sopii pellillä valmistettavaan porkkanapiirakkaan, mutta itse tein kakun 20cm irtopohjavuoassa joten puolitin ohjeen.

Porkkanakakku (Pellillinen):
6 munaa
6dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3tl vanilliinisokeria
6tl kanelia
9dl porkkanaraastetta
300g voita

Kuorrutus:
100g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
3dl tomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti