maanantai 12. maaliskuuta 2012

Mamman lihapiirakka

Lauantai-iltana meillä oli kylässä ihania ystäviä ja joitain iltapalaa piti kehitellä viinin kaveriksi.Äiti teki minun lapsuudessani tätä piirakkaa usein iltapalaksi, kun kylään oli tulossa isompi sakki vieraita. Tämäkin resepti on tosi helppo ja suhteellisen edullinen. Tarjosin piirakan raikkaan vihreän salaatin ja ketsupin (ketsuppi vain kuuluu tähän lihikseen :D ) kanssa.


Lihapiirakka (pellillinen)
2 pkt lehtitaikinaa (niitä isoja pellille sopivia)
400g jauhelihaa
n.3 dl keitettyä riisiä
2 sipulia
2 keitettyä kananmunaa
2 jumboherkkusientä
1/2dl ketsuppia
mustapippuria
suolaa
paprikajauhetta
1 kananmuna voiteluun

Ota lehtitaikinat pehmenemään leivinpapereiden päälle siksi aikaa kun valmistat täytteen lihapiirakkaan.
Ruskista jauheliha ja kuullota pieneksi hienonnetut sipulit. Keitä riisit ja anna hieman jäähtyä. Keitä kananmunat koviksi.Pilko herkkusienet pieniksi paloiksi, samoin kuin hieman jäähtyneet kananmunat. Mausta jauheliha ja lisää pannulle herkkusienet, kananmunat, riisi ja ketsuppi. Ketsupin tulisi hieman sitoa täytettä yhteen. Tarkista maku, ja lisää mausteita vielä tarpeen mukaan.
Kaulitse molemmat lehtitaikina levyt ohuiksi, pellin kokoisiksi levyiksi. Laita toinen ohueksi kaulituista taikinalevyistä pellille(mielellään korkeareunaiselle) ja levitä jauhelihatäyte taiknan päälle. Laita toinen lehtitaikinalevyistä täytteen päälle ja painele taikinoiden reunat tiiviisti yhteen, ettei täyte paiston aikana pursua ulos. Pistele haarukalla reikiä taikinan päälle, ja voitele kananmunalla. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin kullanruskean värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti