perjantai 23. elokuuta 2013

Herkkuja, juttuja, saaristomaisemia, ystäviä ja paaaaljon kuvia


 
Viime päivät sujuivat jälleen ihanien ystävien seurassa! Ystävät Lappeenrannasta asti saapuivat länsirannikolle ja tiedossa oli mm. (ehkä voi jo sanoa "perinteeksi muodotunutta") motskariajelua saaristossa. Tiistai iltana kuitenkin syötiin vähän wokkia (porkkanaa, sipulia, herkkusieniä, vihreitä papuja, possun suikaleita, katkarapuja, kiinankaalia, pari valkosipulin kynttä, nuudeleita, soijaa, mausteita) ja hengailtiin Turun kauniissa keskustassa, Vartiovuoren mäellä sekä jokirannassa.


Päivä oli kaunis, aurinko paistoi ja oli ihan huippua maistella vähän kuohuviiniä puiston kallioilla. Iltapalalla käytiin Panimoravintola Koulun sisäpihalla, suosittelen kyllä ehdottomasti tämän kyseisen kuppilan Club Sandwichia. Iltapalan jälkeen lähdettiin metsästämään jälkkäriä Vaakahuoneelta, mutta keittiön jo sulkeuduttua tyydyimme vain kuuntelemaan hyvää live-musiikkia.


Keskiviikkona lähdimme iltapäivästä ajelemaan motskareilla Kaarinan kautta kohti Nauvoa. Nauvoon mennessä täytyy ajella myös kerran lautalla, mutta se homma toimii tuolla saaristossa kyllä tosi näppärästi. Vielä näppärämmin tuollaiset lautta/laivamatkustamiset moottoriajoneuvon kanssa sujuu mielestäni juuri tuolla moottoripyörällä, koska se mahtuu melkein joka kerta kyytiin vaikka laiva/lautta olisi jo melkein täynnä.Nauvon sataman "halpoja" veneilyvaatekauppojaNauvossa kävimme vierasvenesataman rantakahvilassa munkkikahveilla ja ihailimme ihania purjeveneitä ja ökyjahteja. Kahvien jälkeen suuntasimme kauppaan piknik-eväitä etsimään (joo, ihan hirveä nälkä siinä munkin jälkeen ei vielä kerennyt tulla, mutta hei eväät on aina kivoja) ja lähdimme ajelella katselemaan kivaa piknikpaikkaa. Löysimme läheltä Korppooseen menevää lauttasatamaa pienen kallion, johon piknikin pystytimme. Ilta oli vielä melko lämmin ja piknik eväät tekivät kauppansa. Suomen saaristo on kyllä niiin kaunista seutua, että suosittelen jokaista käväisemään siellä kesällä. Nyt loppukesästä Nauvon vierasvenesatama ei ollut enää ihan täpötäysi, sesonki kun on ehkä enemmänkin kesä-heinäkuussa. Motskarijuttuihin tällainen loppukesän sää on kuitenkin melko täydellinen!
KalliopiknikJee, huomenna tanssitaan häitä! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti