perjantai 12. lokakuuta 2012

Omenasose

Tuossa muutama päivä sitten puuhailin omenoista vielä sosetta talven varalle (tai noh, ehtiiköhän talvi edes tulla ennen kuin se on jo syöty?). En tiedä mitään parempaa kaurapuuroon kuin omatekemä omenasose.Ohjeen nappasin hesarin sivuilta. P.S Tänään on koulun vuosijuhlat, ja saadaan miehen kanssa pukeutua molemmat parhaimpiimme Jee! Ja uunissakin on mustikkamutakakku, saapa nähdä mitä siitä tulee ja onko se edes blogikelpoinen...

1 kg happamia omenia
1 dl vettä
1-3 dl sokeria

Poista omenista siemenkota, kuori ne ja paloittele lohkoiksi. Jos soseutat omenat sosemyllyllä, voit keittää lohkotut omenat kuorineen ja siemenineen. Mittaa kattilaan vesi ja lisää omenalohkot. Kuumenna, kunnes vesi kiehahtaa ja alenna sitten lämpöä, jotta omenasose ei pala pohjaan. Ravistele kattilaa välillä. Kun omenalohkot tuntuvat pehmeiltä, lisää sokeri ja sekoita voimakkaasti. Näin osa omenista soseutuu ja joukkoon jää "sattumia". Jos olet keittänyt omenat kuorineen ja siemenineen, soseuta ne sosemyllyllä.

Lisää pakastettavaan soseeseen noin 1 dl sokeria, kylmäsäilytettävään suurempi määrä. Anna pakastettavan soseen jäähtyä, annostele rasioihin ja pakasta. Kiehauta kylmäsäilytettävä sose. Täytä hyvin pestyt kuumennetut tölkit soseella ja sulje heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti