1 kg happamia omenia
1-3 dl sokeria
Poista omenista siemenkota, kuori ne ja paloittele lohkoiksi. Jos soseutat omenat sosemyllyllä, voit keittää lohkotut omenat kuorineen ja siemenineen. Mittaa kattilaan vesi ja lisää omenalohkot. Kuumenna, kunnes vesi kiehahtaa ja alenna sitten lämpöä, jotta omenasose ei pala pohjaan. Ravistele kattilaa välillä. Kun omenalohkot tuntuvat pehmeiltä, lisää sokeri ja sekoita voimakkaasti. Näin osa omenista soseutuu ja joukkoon jää "sattumia". Jos olet keittänyt omenat kuorineen ja siemenineen, soseuta ne sosemyllyllä.
Lisää pakastettavaan soseeseen noin 1 dl sokeria, kylmäsäilytettävään suurempi määrä. Anna pakastettavan soseen jäähtyä, annostele rasioihin ja pakasta. Kiehauta kylmäsäilytettävä sose. Täytä hyvin pestyt kuumennetut tölkit soseella ja sulje heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti