torstai 12. huhtikuuta 2012

Pääsiäisterveisiä

Pääsiäinen meni juhliessa täysi-ikäistä pikkusiskoa kotipaikkakunnallani, ja tuli siinä leivottuakin melko paljon juhlan kunniaksi. Sukulaisjuhliin leivoimme äidin ja siskon kanssa rahkapullia ja brownieseja, ja Amerikka-teemaisiin kaverisynttäreihin olin lupautunut leipomaan muffinsseja. Lauantai-aamuna keittiö näyttikin melkoiselta muffinssitehtaalta, kun pöydällä komeili yli 100 muffinssia. Onneksi opiskelukaverini oli auttamassa muffinssitalkoissa ja leipomiseen ei kulunut koko päivää, ja ehdimme hyvin nauttia juhlistakin illalla.Päivitykset näistä pääsiäisherkuista tulee nyt hieman viiveellä, koska unohdin tottakai kamerani juhlapaikalle, mutta ajattelin nyt kuitenkin päivittää reseptit tänne, vaikken vielä kuvia niihin saa liitettyäkään.

Kahden värin Browniet (25-30palaa)

Suklaataikina

300 g tummaa leivontasuklaata

200 g margariinia

2 dl sokeria

4 kananmunaa

3,5 dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Tuorejuustokerros

300 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 kananmunaa

2 rkl vehnäjauhoja 

Voitele kulmikas (n. 20 cm x 30 cm) kakkuvuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.Vaahdota sokeri ja munat. Lisää jäähtynyt suklaa-margariinisula. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Valmista tuorejuustokerros. Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Nosta seoksesta nokareita suklaataikinan päälle. Tee haarukalla aaltoja taikinaan niin, että suklaa- ja tuorejuustokerros sekoittuvat kevyesti. Kerrosten ei ole tarkoitus sekoittua kokonaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä pehmeän kosteaksi.
Jäähdytä kakku hyvin ja leikkaa se pieniksi ruuduiksi, ja koristele mielesi mukaan.

Rahkapullat
1 annos laskiaispullataikinaa

Täyte:

1 prk (250 g) maitorahkaa

1 dl sokeria

1 kananmuna

yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori

1 tl sitruunamehua 
Yhdistä rahkatäytteen ainekset kulhossa. Paina kohonneisiin pikkupulliin juomalasilla syvennys. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla. Nosta pullan syvennykseen noin ruokalusikallinen rahkatäytettä. Paista pullia 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti